Yıldızsavar İzlanda

Dünya Kupası D Grubu karşılaşmasında, 11 şut atmasına rağmen Lionel Messi’ye gol izni vermeyen İzlanda, 2016 yılından bu tarafa Cristiano Ronaldo, Arjen Robben gibi isimler başta olmak üzere tam 11 yıldız futbolcunun 71 şutunda kalesinde gole geçit vermedi.

Giriş Tarihi: 17.06.2018 23:54 Güncelleme Tarihi: 18.06.2018 02:27
Yıldızsavar İzlanda
Dünya Kupası'nın dikkat çeken ekiplerinden İzlanda, ilk maçında Arjantin karşısında bir puan almayı başardı. Messi'nin 11 şutuna rağmen golü bulamadığı İzlanda, son 2 yıl içerisinde çok sayıda yıldız ismin kabusu oldu. Hollanda Milli Takımı'ndan Robben'in İzlanda kalesine bu süreçte attığı 11 şut gol olmazken, Portekiz de Ronaldo ile İzlanda kalesine 10 şut atmasına rağmen golü bulamadı. Bu üç ismi 8 şut atmasına rağmen golü bulamayan Sneijder takip etti.

71 ŞUT ATSALAR DA AĞLARI BULAMADILAR
İki yıllık süreçte önemli yıldız isimlere karşı sahaya çıkan İzlanda, bu isimlerin neredeyse hepsini durdurmayı başardı. 11 kritik isimden 71 şut kalesine gelen Kuzey ülkesi, bu şutların hiçbirine gol izni vermezken, bu isimlerin içerisinde aynı zamanda Harry Kane, Luka Modic, Dele Alli, Mandzukic gibi isimler yer alıyor.

HEM KALECİ HEM YÖNETMEN
Messi'nin penaltısını kurtaran İzlanda'nın kalecisi Hannes Thor Halldorsson ilginç kişiliğiyle dikkat çekiyor. 20 yaşına kadar profesyonel kalecilik yapmayan Halldorsson, İzlanda'nın 2012 yılındaki Eurovision yarışmasındaki Never Forget şarkısının klibine imza atan bir yönetmen... Başarılı kaleci, milli takım için bu yıl Coca Cola'nın reklam filminin de yönetmenliğini yaptı.

DİŞÇİNİN TAKIMI İZLANDA!
Çeyrek finale yükseldiği Euro 2016'dan sonra İzlanda'nın ilk kez katılım hakkı kazandığı Dünya Kupası'nda Rusya'da sergileyecekleri performansı çok merak ediliyordu. Çıktıkları ilk maçta Messi'li Arjantin'den puan alarak serüvene başlamaları gözleri kulübeye çevirdi. 51 yaşındaki teknik direktör Heimir Hallgrimsson, diş hekimliği yapmasıyla dikkat çekiyor. İzlanda, kadro değeri bakımından Dünya Kupası'ndaki 32 takım arasında 24. sırada...

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.