Ronaldo Fas'ın fişini çekti!

2018 Dünya Kupası B Grubu maçında Portekiz, Fas'ı 1-0 yendi.

Giriş Tarihi: 20.06.2018 14:47 Güncelleme Tarihi: 20.06.2018 17:40
Ronaldo Fas'ın fişini çekti!

2018 Dünya Kupası B Grubu maçında Portekiz ile Fas karşı karşıya geldi. Luzhniki Stadı'nda oynanan maçtan Portekiz Ronaldo'nun kafa golüyle 1-0 galip ayrıldı.

Bu galibiyetle B Grubu'nda Portekiz puanını 4'e yükseltti. İkinci maçında da mağlup olan puansız Fas'ın gruptan çıkması şansı kalmadı.

RONALDO İLE ERKEN GELEN GOL

4. dakikada Portekiz tarafından sağdan paslaşarak kullanılan kornerde Joao Moutinho, Fas ceza sahasına ortasını yaptı. Bu ortaya iyi yükselen Cristiano Ronaldo kafa vuruşuyla golü attı ve Portekiz 1-0 öne geçti. Bu gol Ronaldo'nun turnuvadaki 4. golü oldu

İLK 11'LERDE SÜPER LİG'DEN 5 İSİM

Karşılaşmaya Süper Lig'de forma giyen 5 futbolcu da ilk 11'de başladı. Medipol Başakşehir forması giyen Manuel de Costa, Galatasaraylı Younes Belhanda, Fenerbahçe forması taşıyan Nabil Dirar ve Evkur Yeni Malatyasporlu Boutaib Fas Milli Takımı'nda ilk 11'de forma giyen isimler oldu. Portekiz'de ise Beşiktaş'ta oynayan tecrübeli oyuncu Pepe ilk 11'de başlarken, Ricardo Quaresma ve siyah-beyazlıların eski oyuncusu Manuel Fernandes ile eski Fenerbahçeli Bruno Alves yedek kulübesinde yer aldı.

ÖNEMLİ DAKİKALAR

4. dakikada Portekiz öne geçti. Sağ kanattan kazanılan korner atışını Bernardo Silva ile Moutinho paslaşarak kullandı. Moutinho'nun altı pas önüne gönderdiği topa Ronaldo uçarak kafayı vurdu ve fileleri havalandırdı: 1-0.

12. dakikada Fas etkili geldi. Ziyach'ın sağ kanattan kullandığı kornerde Benatia altı pas önünde kafayı vurdu, kaleci Rui Patricio topa sahip oldu.

39. dakikada Portekiz net bir fırsatı kullanamadı. Ronaldo'nun pasıyla savunma arkasına sarkan Guedes, kaleci ile karşı karşıya kaldı. Bu oyuncunun şutunda topu kaleci El Kajoui tek eliyle önledi, seken meşin yuvarlağı savunma uzaklaştırdı.

57. dakikada Ziyach'ın sağ kanattan kullandığı serbest vuruşta, Belhanda ceza sahası içinde kafayı vurdu, köşeye giden topu kaleci Rui Patricio son anda kornere çeldi.

90. dakikada Fas beraberliğe çok yaklaştı. Sağ kanatta Noureddine Amrabat'tan aldığı pasla ceza sahasına giren Ziyach, rakibini geçtikten sonra çok sert vurdu, savunmaya çarpan top kornere gitti.

STAT: Luzhniki
HAKEMLER: Mark Geiger, Joe Fletcher, Frank Anderson

PORTEKİZ: Rui Patricio, Cedric, Pepe, Fonte, Guerreiro, Bernardo Silva (Dk. 59 Gelson Martins), William Carvalho, Moutinho (Dk. 89 Silva), Joao Mario (Dk. 70 Bruno Fernandes), Ronaldo, Guedes

FAS: El Kajoui, Hakimi, Da Costa, Benatia, Dirar, Ziyech, El Ahmedi (Dk. 86 Fajr), Belhanda (Dk. 75 Carcela), Boussoufa, Amrabat, Boutaib (Dk. 69 El Kaabi)

GOLLER: Dk. 4 Cristiano Ronaldo (Portekiz)
SARI KARTLAR: Medhi Benatia (Fas) Adrien Silva (Portekiz)

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.