Japonya; Polonya'ya mağlup oldu, fair play ile turladı

2018 Dünya Kupası H Grubu maçında Polonya, Japonya'yı 1-0 mağlup ederek Dünya Kupası'na 3 puanla veda etti. Japonya, aynı puan, gol ve averaj sayısına sahip olan Senegal'i; FIFA'nın fair play kuralı gereği daha az sarı kart görmesi sebebiyle geride bıraktı ve son 16'ya yükselen taraf oldu. Buna karşın Japonya, grup aşamasında yaptığı 28 faulle bu alanda kupanın lideri konumunda.

Giriş Tarihi: 28.06.2018 19:13 Güncelleme Tarihi: 28.06.2018 19:33
Japonya; Polonya'ya mağlup oldu, fair play ile turladı

Polonya, 2018 Dünya Kupası H Grubu maçında, Japonya'yı 1-0 mağlup ederek Dünya Kupası'na 3 puanla veda etti. Senegal ile puan, averaj ve gol sayısı eşit olan Japonya, fair play puanıyla son 16'ya yükselen taraf oldu.

JAPONYA 0 - 1 POLONYA (MAÇ SONUCU)
59' Bednarek

59. dakikada Kurzawa'nın sol çaprazdan kullandığı serbest vuruşta, arka direğe hareketlenen Bednarek, yaptığı vuruşla topu ağlara göndererek Polonya'yı 1-0 öne geçirdi.

Karşılaşmadan 1-0 mağlup ayrılan Japonya, Senegal'in Kolombiya'ya aynı skorla kaybetmesiyle 4 puanla grupta ikinci olarak son 16 turuna kaldı. Puan, averaj, atılan ve yenilen gol ile aralarındaki maçta eşitlik olan iki takımdan Japonya, Senegal'den daha az sarı kart gördüğü için rakibine fair play puanında üstünlük sağlayarak adını üst tura yazdırdı. Gruptaki üç maçı Senegal 6, Japonya 4 sarı kartla tamamladı.

Grupta Senegal ve ilk galibiyetini alan Polonya turnuvaya veda etti.

Stat: Volgograd
Hakemler: Janny Sikazwe (Zambiya), Jerson Dos Santos (Angola), Zakhele Siwela (Güney Afrika)
Japonya: Kawashima, Sakai, Yoshida, Makino, Nagatomo, Yamaguchi, Shibasaki, Sakai, Okazaki (Dk. 47 Osako), Usami (Dk. 65 Inui), Muto (Dk. 82 Hasebe)
Polonya: Fabianski, Bereszynski, Glik, Bednarek, Krychowiak, Goralski, Kurzawa (Dk. 79 Peszko), Jedrzejczyk, Zielinski (Dk. 79 Teodorczyk), Lewandowski, Grosicki
Gol: Dk. 59 Bednarek (Polonya)
Sarı kart: Dk. 66 Makino (Japonya)

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.