Türkiye'nin en iyi haber sitesi

PAÜ yerli hibrit soğan üretti

Giriş Tarihi: 15.2.2018
PAÜ yerli hibrit soğan üretti
Pamukkale Üniversitesi'nde (PAÜ), Bitki genetiği ve Tarımsal Biyoteknolojik Uygulama ve Araştırma Merkezinde (BİYOM) yaklaşık 6 yıl devam eden çalışmanın ardından tamamen yerli hibrit soğan çeşidi yetiştirildi. PAÜ BİYOM Müdürü Prof Dr. Fevziye Çelebi Toprak, "10 yıl önce kurulan merkezde, sebzeler üzerinde modern ıslah çalışmaları yürüttük. TÜBİTAK'ın desteğiyle 'F1 hibrit' soğan çeşitleri üretmeye başladık" dedi.
BUGÜN NELER OLDU
ARKADAŞINA GÖNDER
PAÜ yerli hibrit soğan üretti
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz
BİZE ULAŞIN