Türkiye'nin en iyi haber sitesi

Ev konservelerinde bakteri tehlikesi

Giriş Tarihi: 15.8.2019
Ev konservelerinde bakteri tehlikesi
EV yapımı konserveler, meyve ve sebzeleri mevsim haricinde de tüketebilme imkanı sağlıyor. Ancak her gıdanın bilinçli bir şekilde işlem görmesi gerektiğinin altını çizen Yaşar Üniversitesi MYO Gıda İşleme Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ruhan Aşkın Uzel, konserve hazırlanırken yapılan bilinçsiz işlemlerin, ölümcül bir zehirlenme türü olan 'Botulismus' vakasına neden olabileceğini söyledi. Uzel, konservelerin uygun şekilde hazırlanması gerektiğini belirtti.
BUGÜN NELER OLDU
ARKADAŞINA GÖNDER
Ev konservelerinde bakteri tehlikesi
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz
BİZE ULAŞIN