YILLIK ortalama 300 bin ton rekolteyle Türkiye'nin çekirdeksiz kuru üzüm üretiminin büyük bölümünün karşılandığı Manisa'nın verimli bağları filizlenmeye başladı. Sezonun başladığı bağlarda bağlar filizlenmeye başlarken, üreticilerin en büyük korkusu bu dönemde yaşanabilecek doğal afetler. Manisa'da yaklaşık 1 milyon dekar alanda üzüm yetişiyor. Çekirdeksiz kuru üzüm üretiminin yüzde 85'i, sofralık üzümün ise yüzde 20'si Manisa bağlarında üretiliyor. Saruhanlı Ziraat Odası Başkanı Aydoğan Okur, bağların mevsim itibariyle hareketlenmeye başladığını belirtti. Çiftçilerin ocak ayından itibaren eylül ayının sonu kadar bağın içinden çıkmadığını açıklayan Okur, "Şimdi artık sezonun tam hızlı zamanı. Bağlarda ilaçlama sezonu, işçilik yapma sezonu artık yavaş yavaş başlıyor. Ağır bir işçilik yapacağız. Bağcılarımız için meşakkatli bir yolculuk başladı" dedi. Bağların bazılarında gözlerin açmasının bir sıkıntı olmadığını vurgulayan Okur, "Belki de onlar erkenci dediğimiz bir üzüm çeşididir. Şu anda normal vaziyette ufak ufak yeni yeni uyanmalar başladı. Kumsal olan alanlar daha erken uyanıır. En tehlikeli dönem bu dönemler artık. Bundan sonra olacak olan büyük soğuklar, büyük afetler yani çiftçiyi çok zor durumda bırakır" diye konuştu.