KORONAVIRÜS salgını süresince toplam 394 iş yerini denetleyen Bayraklı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, son olarak Emniyet ve İlçe Tarım Müdürlüğü Gıda Kontrol Görevlileri ile birlikte fırın ve marketlere gitti. İşletmelerin ruhsat ve hijyen koşullarını kontrol eden ekipler, koşulları sağlamayan iş yeri sahiplerine ihtar vererek, yapmaları gerekenler konusunda uyarılarda bulundu. İncelemelerde fahiş fiyat kontrolü, ekmek ve pidelerin gramajları, çalışanların ve üretimin sağlıklı koşullarda yapılıp yapılmadığı, koronavirüs salgını kapsamında alınan tedbirlere göre sosyal mesafe ve hijyen gibi kurallara uyulup uyulmadığı denetlendi. Çalışanların bone, kolluk ve önlük gibi iş giysilerini kullanıp kullanmadığına da bakan ekipler; çalışan hijyen eğitim belgesi, ilçe tarım üretim izin belgesi, haşere ilaçlama belgesi, ruhsat ve vergi levhası kontrolü yaptı. İlçe genelindeki fırınlar, marketler ve unlu mamul üreten imalathanelerde denetimlerin süreceği belirtildi.