MANISA'NIN Demirci ilçesinde, Mustafa Akgün, 1900 yılında Ramazan için susamlı helvayı hazırladı. Ramazan helvası olarak da bilinen susamlı helva Mustafa Akgün'ün torunlarının ustalığında 120. yılında iftar sofralarını süslemeye devam ediyor. Akgün ailesine ait Hacı Hasan Mahallesi'ndeki dükkanda, ramazan aylarında, dededen miras kazanda, su, şeker, limon suyu ve çöğen otundan oluşan malzeme, ateşte, tahta kepçeyle kıvam alıyor. Tepside çiğ susamla karıştırılan malzeme, helva haline getiriliyor. Demircililer iftara doğru dükkandan aldıkları helvayı, sıcaklığını koruması için evde örtüyle sarıyor. Örtüden çıkarılan helva, iftar yemeği sonunda ılık, hafif bir tatlı olarak damakları şenlendiriyor. Helvayı tadanlar, ağızda dağılması ve yumuşaklığını koruması nedeniyle Akgün ailesinin susamlı helvasının, farklı olduğunu söylüyor. Susamlı helva, lezzetini bilen ancak Demirci'ye gelemeyenlere kargoyla gönderiliyor. Helva, 1 yıl boyunca tazeliğini koruyor.