Türkiye'nin en iyi haber sitesi

somonu Japon sofralarına "" olarak girdi!

Karadeniz somonu Japon sofralarına suşi olarak girdi!
Karadeniz somonu Japon sofralarına suşi olarak girdi!

Tatlı suda yumurta elde edilmesiyle başlanılan üretiminde, daha sonra yavrular baraj göletlerinde 200 ile 700 gram ağırlığa ulaştırılıyor, ardından 'deki kafeslere taşınıyor.

Karadeniz somonu Japon sofralarına suşi olarak girdi!

Burada da 4-6 kilogram ağırlığa ulaşmaları sağlanan balıklar, Doğu 'deki fabrikalarda işlem gördükten sonra Vietnam'a gönderiliyor.

Karadeniz somonu Japon sofralarına suşi olarak girdi!

Vietnam'da yeniden işlenerek "" haline getirilen somonu, zor ve zahmetli yolculuğunun ardından 'ya gönderilerek buradaki tüketicilerin beğenisine sunuluyor.

Karadeniz somonu Japon sofralarına suşi olarak girdi!

"KARADENİZ SOMUNU ÜRETEN FİRMALAR BÜYÜK BAŞARILARA İMZA ATTI"

Doğu İhracatçılar Birliği (DKİB) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Hamdi Gürdoğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Doğu Karadeniz'den yılın ocak-kasım döneminde 13 milyon 555 bin 161 dolarlık ihraç edildiğini söyledi.

Karadeniz somonu Japon sofralarına suşi olarak girdi!

somonu üreten firmaların son yıllarda büyük başarılara imza attığını dile getiren Gürdoğan, bu işletmelerin yavru şeklinde önce tatlı su ve baraj göletlerinde belli büyüklüğe ulaştırdıkları balıkları daha sonra denizlerdeki kafeslere taşıdıklarını anlattı.

Karadeniz somonu Japon sofralarına suşi olarak girdi!

Gürdoğan, kafeslerde gerekli büyüklüğe ulaşan balıkların daha sonra işlenerek dondurulmuş ve fileto halinde 'ya ihraç edildiğini belirterek, "Japonlar tarafından büyük beğeni kazanan, her geçen gün talebi ve ihracatı artan somonu, Japon sofralarını olarak süslüyor. Üretim maliyetlerinin yüksek olması nedeniyle alıcı firmaların talebiyle işlenmek üzere Vietnam'a gönderilen balıklar, burada suşi haline getirildikten sonra Japonya'ya gönderiliyor." diye konuştu.

BİZE ULAŞIN