DEBRA Türkiye Epidermolysis Bullosa Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Adem Akyüz ile şarkıcı Fulden Uras arasındaki sular durulmuyor.
Adem Akyüz, şarkıcı Fulden Uras'ın sosyal medya hesapları üzerinden hakkında "suç makinesi, hırsız, şizofren, sahtekâr" şeklinde paylaşımlarda bulunarak kişilik haklarını hiçe saydığını öne sürerek hakaret, tehdit, huzur ve sükunu bozma, kişi hürriyetini tahdit suçlarını işlediği gerekçesiyle İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.
Savcılık, Âdem Akyüz'ün şikâyeti sonrası Fulden Uras hakkında soruşturma başlattı. Yürütülen soruşturma kapsamında şarkıcı Fulden Uras'ın ifadesine başvuruldu.
2 yıl 2 aya kadar hapsi istenen Fulden Uras, İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıktı.
MAHKEMEDE BERAAT ETTİ
Mahkemede şikayetçiyi tanımadığını ve hakkında birçok şikayette bulunduğunu söyleyen Fulden Uras Adem Akyüz'ün kendisini rakip gördüğü için uğraştığını söyledi.
Yapılan yargılama sonunda mahkeme Fulden Uras'ın söz konusu suçları işlediğine dair delil bulunmadığını bu nedenle beraat etmesi gerektiğine karar verdi.