Sema ALİM DALGIÇ Artık pasta dendiğinde aklımıza sadece kek ve krema gelmiyor. Pastacılık sektörü o kadar gelişti ki yapılan pastalar hayal gücümüzü harekete geçiren birer heykel gibi. Madam Charlotte kedi diliyle yapılan bir pasta. Sezin Akın da bir pasta aşığı. Anneannesinin tariflerinden tanıdığı bu pastanın adını kendi pasta dükkanına vermiş. Sinema televizyon okumuş aslında Akın fakat tatlıya, pastaya olan düşkünlüğü çocukluk yıllarına dayanıyor. 'Küçüklüğümden beri mutfağa merakım var. Anneannemin tarif defterleriyle mutfağa girer, tatlılar yapardım. O zamanlar mimar olmak istiyordum. Matematiğim yetmeyince mimar olamadım. Evler yapamadım ama pastalar yapıyorum. Üniversitede farklı bir alanda okudum. Sonrasında baktım ben mutfağa aşığım, Amsterdam'a giderek eğitim aldım. Zaten el becerim vardı, eğitimle birlikte pastalardan heykeller yapmaya başladım.' Akın pasta işini biraz daha ileriye götürmüş. Mesela ejderha pastasının ağzından bir düzenek yardımıyla alevler çıkıyor. Dolayısıyla mum değil aleve üfleniliyor. Pasta yapmanın eğlenceli ama zor bir süreç olduğunu söylüyor Akın. İyi bir pasta için dört temel maddeye: şeker hamuru, gıda boyası, krema ve keke ihtiyaç duyulduğunu ama en gerekli şeyin tutku olduğunu söylüyor. Ve pasta yapmak isteyen herkese bu tutkunun peşinden gitmelerini öneriyor.