Türkiye'nin en iyi haber sitesi

Bilim kanıtladı! İşte karaciğer yağlanmasını önleyen bir numaralı !

Çoğunlukla ve yaşam tarzı sonucu ortaya çıkan hastalıklardan olan , , gibi rahatsızlıkların tedavisi ve önlenmesi doğa bize mucizeler sunuyor. Bu şifacı besinlerin başında yer alan sebzeler yaz kış beslenmemizi destekliyor. İşte yaz mevsiminin gelmesiyle tezgahlarda yerini alan bol bol tüketmemiz gereken süper arasında başı çekiyor. Şimdi tam zamanı olan sevilen enginar tam bir şifa bombası. kaynağı olma ve yağ azaltıcı etkisi ile müthiş bir besin olan enginar aynı zamanda yüksek antioksidan kaynağıdır. Tam bir karaciğer dostu olan enginar, karaciğer yağlanmasını önleyen bir numaralı besindir. bununla kalmaz. Sayısız faydası olan şifacı besin enginarla ilgili merak edilen her şey haberimiz. İşte enginarın faydaları ve enginarı tüketmemiz için nedenler...

Bilim kanıtladı! İşte karaciğer yağlanmasını önleyen bir numaralı besin!

, özellikle Akdeniz diyetinin vazgeçilmez sebzeleri arasında yer alan enginar, pazar tezgahlarında yerini aldı. Özellikle "karaciğer dostu" olması dolayısıyla ilkbaharda bolca yenmesi önerilen enginar, birçok kişi tarafından bu dönemlerde kış aylarında da tüketilmek üzere dolaplara konuluyor.

Bilim kanıtladı! İşte karaciğer yağlanmasını önleyen bir numaralı besin!

Prof. Dr. Ömer Utku Çopur, enginarın "asteraceae" familyasına ait Akdeniz orijinli, iyi lezzet, tat, koku gibi özelliklere sahip ve bileşenleri açısından zengin bir sebze türü olduğunu söyledi.

Bilim kanıtladı! İşte karaciğer yağlanmasını önleyen bir numaralı besin!

Çopur, enginarın gıda ve ilaç olarak kullanımının, MÖ 300'lü yıllara dayandığını belirterek söz konusu sebzenin, gıda olarak tüketilmesinde genellikle baş kısmının merkezinde bulunan "kapitula" ya da " kalbi" olarak adlandırılan tabla şeklindeki kısmının tercih edildiğini dile getirdi.

Enginarın karaciğer dostu ve yağ azaltıcı özelliğe sahip olduğunun altını çizen Çopur, şöyle konuştu:

Bilim kanıtladı! İşte karaciğer yağlanmasını önleyen bir numaralı besin!

"Yapılan araştırmalarla dünyada en yüksek antioksidan kapasitesine sahip 50 bitki arasında 17'nci sırada yer aldığı belirlenmiştir. Enginarın hemen hemen tüm kısımları kullanılmaktadır. Özellikle tabla kısmının yemeklik olarak kullanımının dışında, yaprakları ilaç endüstrisinde ticari ekstraktların üretiminde kullanılıyor.

Bilim kanıtladı! İşte karaciğer yağlanmasını önleyen bir numaralı besin!

Kök ve çiçek kısımları, fonksiyonel gıdalarda probiyotik olarak kullanılan inülinin elde edilmesi amacıyla tüketiliyor. Enginarın hem çiçeklerinin hem de yapraklarının sahip olduğu özelliklerinin, yüksek orandaki fenolik bileşikler ve inülin içeren özel kimyasal bileşimleri ile bağlantılı olduğu belirlenmiştir."

Çopur, enginarın faydalarının saymakla bitmediğini ifade ederek, şunları kaydetti:

Bilim kanıtladı! İşte karaciğer yağlanmasını önleyen bir numaralı besin!

"Yapılan birçok farmakolojik çalışmayla da ekstraktının hepatoprotektif, antikarsinojen, antioksidan, antibakteriyel, anti-HIV aktivitelerinin yanı sıra karaciğerden safra sıvısını uzaklaştırma, kolesterol biyosentezi ve kolon kanserini önleme gibi etkilerinin varlığı kanıtlanmıştır. Akdeniz diyeti, sağlıklı bir diyetin ölçüsüdür.

Bilim kanıtladı! İşte karaciğer yağlanmasını önleyen bir numaralı besin!

vücuttaki probiyotiğin; faydalı bakterilerin çoğalmasını sağlıyor. Özellikle oruç nedeniyle vücudumuzun uzun süre besinsiz kalması ve daha sonra aldığımız gıdaların sindiriminin faydalı bakteriler tarafından gerçekleştirilmesinden dolayı enginarı şiddetle tavsiye ediyoruz."

BİZE ULAŞIN