Besinlerin içinde yer alan katkı maddelerinin vücutta toksin birikmesine neden olarak kronik hastalıklara sebep olabildiği uzmanlar tarafından sık sık söyleniyor. Günlük hayatta sık sık tükettiğimiz bazı besinler faydadan çok zarar sağlıyor. Kanser, diyabet gibi ciddi rahatsızlıkların yanında son dönemlerde tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüsten korunmak için de aldığımız besinlere dikkat etmemiz gerekiyor. Peki, uzmanlar hangi besinler için 'Sakın tüketmeyin!' uyarısında bulunuyor? İşte en zararlı besinler...
Besinlerin içinde yer alan katkı maddelerinin vücutta toksin birikmesine neden olarak kronik hastalıklara sebep olabildiği uzmanlar tarafından sık sık söyleniyor. Günlük hayatta sık sık tükettiğimiz bazı besinler faydadan çok zarar sağlıyor. Kanser, diyabet gibi ciddi rahatsızlıkların yanında son dönemlerde tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüsten korunmak için de aldığımız besinlere dikkat etmemiz gerekiyor. Peki, uzmanlar hangi besinler için 'Sakın tüketmeyin!' uyarısında bulunuyor? İşte en zararlı besinler...
MİKRODALGADA PATLAMIŞ MISIR
Patlamış mısır nispeten sağlıklı bir atıştırmalıktır, ancak onu patlatmak için uygun olmayan yol, sağlığı bozuyor. Mikrodalga torbalarının içinde perflorooktanoik asit (PFOA) adlı bir kimyasal madde olduğunu belirten uzmanlar, birçok çalışmanın, PFOA tüketimi nedeniyle böbrek, mesane, karaciğer, pankreas ve testis kanserlerine neden olabileceğini gösterdiğini söyledi.
KONSERVE YİYECEKLER
Konserve yiyeceklerle ilgili sorun depolama alanından kaynaklanıyor. Hemen hemen tüm alüminyum kutular, bisfenol-A veya kısaca kansere sebep olan BPA ile kaplıdır. Domatesler ve asit oranı yüksek diğer yiyecekleri konserve kutusundan yemek çok tehlikelidir.
CİPS
Cipste sadece yüksek derecede yağ ve sodyum yok. Aynı zamanda vücudun tanımadığı yapay tatlar, koruyucu maddeler ve gıda renklendiren maddeler de var. Yüksek sıcaklıkta kızartılır ve istenen çıtır dokunun elde edilmesi sağlanır ancak bu durum sigarada da bulunan tanınmış bir kanserojen olan akrilamide zemin oluşturur.