Yaşam kalitesini koruyabilmek için kalp sağlığını korumak önemlidir. Kalp sağlığı üzerinde etkili olan besinlerden birisi de alıç meyvesi.
Alıcın içeriğinde A vitamini, B1 vitamini, B2 vitamini, C vitamini, D vitamini, demir, karbonhidrat, lif, yağ, protein, lif, kalsiyum, sodyum, potasyum, kolin, pektin ve karoten yer alır.
Alıcın damar genişletici özelliği bulunur. Bu özelliği sayesinde alıç, kan damarlarını genişletip tansiyonun düşürülmesinde etkili olur.
Alıcın damar genişletici özelliği bulunur. Bu özelliği sayesinde alıç, kan damarlarını genişletip tansiyonun düşürülmesinde etkili olur.
HASTALIKLARA KARŞI KORUR
Alıcın antiinflamatuar özellikleri bulunur. Bu sayede vücutta bulunan iltihabın azalmasını sağlar. Böylece alıç, pek çok hastalığın engellenmesine destek olur.
Alıcın içeriğinde yer alan polifenol, güçlü bir antioksidan bileşiktir. Bu sayede alıç, serbest radikallere karşı koruma sağlar.
Böylece kanser olmak üzere astım, enfeksiyonlar ve tip 2 diyabet gibi pek çok hastalıklara karşı korunmaya destek olur.
Ayrıca polifenol içeriği sayesinde kalp hastalığı ihtimalinin düşmesinde etkili olur.
Bazı kanser türleri, diyabet ve astım kronik inflamasyonla bağlantılıdır. Alıç ise antiinflamatuar özelliği sayesinde bu rahatsızlıklara karşı koruma sağlayabilir.
YAŞLANMA KARŞITI
Güneş ışınlarına uzun süre maruz kalmanın sonucunda kolajen yapısı bozulabilir. Alıç ise kolajen yapısının düzenlenmesinde etkili olarak erken yaşlanmayı engelleyebilir.
SAKİNLEŞTİRİCİ ETKİSİ BULUNUR
Alıcın sakinleştirici etkisi bulunur. Sinir sisteminin yatıştırılması üzerinde etkisi vardır. Bu sayede sakinleşmeye yardımcı olur.