Türkiye'nin en iyi haber sitesi

insan her gün farkında olmadan yiyor... İşte besinlerle ilgili bilgiler!

Her gün sıklıkla hiç düşünmeden tükettiğimiz bazı yiyecekler öyle sırlar taşıyorlar ki "Yok artık!" diyeceksiniz! insanın her gün tükettiği bu besinlerin içeriğini duyunca çok şaşıracaksınız. Bir çoğunu belki bir daha hiç yiyemeyeceğiniz bu besinlerle ilgili ama gerçek olan bilgileri duymaya hazır olun! İşte besinlerle ilgili ilginç ve bir o kadar !

Milyonlarca insan her gün farkında olmadan yiyor... İşte besinlerle ilgili ilginç bilgiler!

Çoğu zaman yiyip geçiyoruz ama bazı yiyecekler çok sırlar taşıyorlar. Bu sırların bazıları duyana gerçekten "Yok artık!" dedirtecek kadar . Örneğin acı biberin aslında ağzınızı yakmadığını söylesek ne düşünürsünüz? Ya da her evde bulunan bir sebzenin Wi-Fi sinyallerini emip yansıtabildiğini söylesek? Kulağa inanılmaz geliyor değil mi? İşte sizi çok şaşırtacak bazı tuhaf gerçekler...

Milyonlarca insan her gün farkında olmadan yiyor... İşte besinlerle ilgili ilginç bilgiler!

Somon denince akla pembe bir balık gelir ama aslında çiftliklerde yetiştirilen somonların etleri beyaz olur. Somon üreticileri bu rengi elde etmek için balıkların yemlerine karotenoid denen ve bitkilerden elde edilen boyar maddeler ekler. Doğal somon ise bol bol karides yediği için rengi pembedir.

Milyonlarca insan her gün farkında olmadan yiyor... İşte besinlerle ilgili ilginç bilgiler!

Doğal balın nem seviyesi çok düşük asit seviyesi ise çok yüksektir. Bu iki özelliği nedeniyle ağzı sıkıca kapalı tutulan bir bal kavanozunun içinde bakteriler oluşur oluşmaz ölürler. Bu da balın asla bozulmaması anlamına gelir. Arkeologların Mısır piramitlerinde buldukları 3 bin yıllık balların yenebilir koşulda olmasının sırrı da budur. Balın yanı sıra tuz, şeker ve çiğ pirinç de asla bozulmaz.

Milyonlarca insan her gün farkında olmadan yiyor... İşte besinlerle ilgili ilginç bilgiler!

Markette son zamanlarda şalgam suyunun da hammaddesi olan mor havuçları görmeye alıştık ama yine de havuç denince aklımıza turuncu bir sebze geliyor. Ancak İngiltere'de bulunan Ulusal Havuç Müzesi'ne göre, gerçek havuç mor renkli ve incecik beyaz köklü bir sebzeydi. 16'ncı yüzyılın sonunda yaşanan bir genetik mutasyon turuncu havuçları yarattı. Kim bilebilirdi ki bu renk orijinaline baskın gelecek?

Milyonlarca insan her gün farkında olmadan yiyor... İşte besinlerle ilgili ilginç bilgiler!

Patatesler içerdikleri yüksek miktarda su ve yapılarındaki kimyasal maddeler dolayısıyla, tıpkı insanlar gibi kablosuz internet sinyallerini emip yansıtabilirler. Hatta Boeing firması 2012 yılında uçaklarda kablosuz internet hizmetini test ederken koltuklara birer çuval patates yerleştirmiş.

Milyonlarca insan her gün farkında olmadan yiyor... İşte besinlerle ilgili ilginç bilgiler!

Turna yemişleri olgunlaştıkları zaman top gibi zıplayabilirler. Çiftçiler ve tüketicilerin rahatlıkla kullanabileceği bir olgunluk testidir bu. Zıplamayan turna yemişi henüz yenecek kıvama gelmemiş demektir.

Milyonlarca insan her gün farkında olmadan yiyor... İşte besinlerle ilgili ilginç bilgiler!

Hiç çiğ istiridye yemiş miydiniz? Eğer yediyseniz, o sırada istiridyelerin halen canlı olduğunu bilmelisiniz. İstiridye ölür ölmez bozulmaya başladığı için neredeyse çiğken servis edilir. Ancak istiridyelerin merkezi sinir sistemi yoktur, bu nedenle acı hissetmezler.

BİZE ULAŞIN