Bazı besinlerin çiğ hali oldukça faydalıyken bazı besinlerse adeta zehir saçıyor! Uzmanlara göre, besinlerin bir kısmı çiğ tüketildiğinde birçok hastalığı ve sağlık sorununu beraberinde getiriyor. Peki, hangi besinler çiğ tüketilmemeli? İşte asla çiğ tüketmemeniz gereken besinler...
Bazı besinlerin çiğ hali oldukça faydalıyken bazı besinlerse adeta zehir saçıyor! Uzmanlara göre, besinlerin bir kısmı çiğ tüketildiğinde birçok hastalığı ve sağlık sorununu beraberinde getiriyor. Peki, hangi besinler çiğ tüketilmemeli? İşte asla çiğ tüketmemeniz gereken besinler...
SOSİS
Sosisli sandviçlerde yarı pişirilmiş sosisler aslında sağlığımız için son derece tehlikelidir çünkü çiğ sosiste listeria bakterisi bulunur. Bu tehlikeli bakteri sindirim sistemini bozarak zehirlenmeye neden olabilir. Bu ihtimali ortadan kaldırmam tek yolu ise sosisleri iyi bir şekilde pişirmektir. Uzmanlar, sosisi çiğ bir şekilde tüketmekten kaçınmanız gerektiğinin altını çiziyor.
FASULYE
Çiğ fasulye, pişirilerek çıkarılması gereken zararlı tatsız bir toksin içerir. Kırmızı ve böbrek fasulyesi özellikle toksiktir, ancak diğer tipler de zehirlenme riski taşır. Fasulyeleri kaynatmadan içerisinde bulunan toksinler yok edilemez...