Damak zevkinin farklı olduğunun kanıtı yemekler!

  • 1
  • 10
Damak zevkinin farklı olduğunun kanıtı yemekler!
Damak zevkinin farklı olduğunun kanıtı yemekler!

Sannakji

Kore mutfağından bir yemek Sannakji. Pişirmeye bile zahmet görmeden canlı canlı yenen ahtapotlar çeşitli cinste oluyor ve çeşitli soslar ile küçük çubuklara sarılarak (spaghetti usulü) yeniliyor. Özellikle Güney Kore'de turistlerin ilginç bulup deneme cesareti gösterdikleri bu yemek Kore'liler tarafından oldukça fazla tüketiliyor.

  • 2
  • 10
Damak zevkinin farklı olduğunun kanıtı yemekler!
Damak zevkinin farklı olduğunun kanıtı yemekler!

Cicada

Haşlaması ve kızartması yapılıyor. Tadı patatese benzediği söylenen Cicada, Çin'de şişlere geçirilerek köz de pişiriliyor. Protein açısından zengin olan böcek çiftleşince ölen cinsten.

  • 3
  • 10
Damak zevkinin farklı olduğunun kanıtı yemekler!
Damak zevkinin farklı olduğunun kanıtı yemekler!

Eşekarısı lavrası

Japonya'da yeniyor. Gayet tatlı olduğu söyleniyor. Soya sosu ve şeker katılarak yeniyor.

  • 4
  • 10
Damak zevkinin farklı olduğunun kanıtı yemekler!
Damak zevkinin farklı olduğunun kanıtı yemekler!

Akrep Çorbası

Çin'in güneyine ait bu geleneksel çorbada akrep kullanılıyor. Pişirilirken zehri yok edilen çorbayı sadece görmek bile pek çok kişiyi ürkütmeye yetiyor. Ayrıca Çin'de akrep kızartması da sokak lezzetlerinden biri haline gelmiş.

  • 5
  • 10
Damak zevkinin farklı olduğunun kanıtı yemekler!
Damak zevkinin farklı olduğunun kanıtı yemekler!

Balut

Balut, döllenmiş ördek yumurtasından yapılan ilginç bir yemek. Yani içerisinde canlı bir ördek yavrusunun bulunduğu yumurtalar kaynatılıyor ve servis ediliyor. 17 günlük yumurtadan hazırlanan bu yemek Filipinler'i ziyaret ettiğinizde karşınıza çıkabilir.

  • 6
  • 10
Damak zevkinin farklı olduğunun kanıtı yemekler!
Damak zevkinin farklı olduğunun kanıtı yemekler!

Tarantula

Büyük, tüylü bacaklı ve zehirli bir örümcek olan tarantula Kamboçya mutfağında kızartılarak hazırlanıyor. Üstelik tadının enfes olduğunu söyleyenler de mevcut. Sarımsak ve tuzlu bir sosa bandırılıp kızgın yağa atılarak hazırlanan kızarmış tarantulanın genellikle sadece kolları ve üst gövdesi yeniliyor. Acılı ekşili sos ve kırmızı biber ile servis ediliyor.

  • 7
  • 10
Damak zevkinin farklı olduğunun kanıtı yemekler!
Damak zevkinin farklı olduğunun kanıtı yemekler!

Yüzyıllık yumurta

Milenyum yumurtası olarak da adlandırılan ördek veya tavuk yumurtaları kül, kil ve tuzdan hazırlanan özel bir karışım içerisinde aylarca bekletiliyor. İşlem sonrasında yumurtanın beyazı kahverengi jöle kıvamında bir hal alıyor ve sarısı yeşil renge dönüyor. Çin'de rağbet gören bir yiyecek.

BİZE ULAŞIN