Eğitmen Şef Semen Öner'den aşure tarifi

  • 1
  • 24
Eğitmen Şef Semen Öner'den aşure tarifi
Eğitmen Şef Semen Öner'den aşure tarifi

İzmir Ekonomi Üniversitesi Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü'nden Eğitmen Şef Semen Öner de aşurenin yapımındaki bazı püf noktaları anlattı.

  • 2
  • 24
Eğitmen Şef Semen Öner'den aşure tarifi
Eğitmen Şef Semen Öner'den aşure tarifi

Şef Öner, aşureyi yaparken buğday, kuru fasulye, nohut ve kullanacaksınız baklayı yani sert olan kuru baklagilleri bir gün önceden ya da birkaç saat önceden pişirmek gerektiğini söyledi.

  • 3
  • 24
Eğitmen Şef Semen Öner'den aşure tarifi
Eğitmen Şef Semen Öner'den aşure tarifi


Şef Öner (solda) aşureyi derste öğrencilerle birlikte hazırladı.

  • 4
  • 24
Eğitmen Şef Semen Öner'den aşure tarifi
Eğitmen Şef Semen Öner'den aşure tarifi

Şef Öner, parçalar halinde kestiği inciri, pişirirken aşurenin içine atarsanız rengi mutlaka koyu olacağını söyledi.

  • 5
  • 24
Eğitmen Şef Semen Öner'den aşure tarifi
Eğitmen Şef Semen Öner'den aşure tarifi

Şef Öner, portakalın kabuğunu rendeleyerek aşurenin içine atılması gerektiğini söyledi.

  • 6
  • 24
Eğitmen Şef Semen Öner'den aşure tarifi
Eğitmen Şef Semen Öner'den aşure tarifi

Şef Öner ve öğrencilerinin hazırladığı aşureyi kaplara doldurdu.

  • 7
  • 24
Eğitmen Şef Semen Öner'den aşure tarifi
Eğitmen Şef Semen Öner'den aşure tarifi

Ardından üzerine kuru meyveler ilave etti.

BİZE ULAŞIN