Türkiye'nin en iyi haber sitesi

Fazla tüketilen kırmızı et kansere yol açıyor

  • 1
  • 13
Fazla tüketilen kırmızı et kansere yol açıyor
Fazla tüketilen kırmızı et kansere yol açıyor

Yanlış beslenme alışkanlığı birçok hastalığa zemin hazırlıyor...

  • 2
  • 13
Fazla tüketilen kırmızı et kansere yol açıyor
Fazla tüketilen kırmızı et kansere yol açıyor

Günde 160 gram ve üzerinde kırmızı et tüketenlerde kanser gelişme riskinin, 20 gram veya daha az kırmızı et tüketenlere göre daha yüksek olduğu belirtildi.

  • 3
  • 13
Fazla tüketilen kırmızı et kansere yol açıyor
Fazla tüketilen kırmızı et kansere yol açıyor

Hacettepe Üniversitesi (HÜ) Halk Sağlığı Enstitüsü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nazmi Bilir, yaptığı açıklamada, yanlış beslenme alışkanlığı ile kanser riskinin bilim insanlarınca uzun yıllardır tartışıldığını söyledi.

  • 4
  • 13
Fazla tüketilen kırmızı et kansere yol açıyor
Fazla tüketilen kırmızı et kansere yol açıyor

Özellikle kırmızı et ve salam, sosis, sucuk gibi işlenmiş et ürünleri tüketiminin kolon ve kalın bağırsak kanserleriyle ilişkisinin çeşitli ülkelerde yapılmış çalışmalarla ortaya konduğunu ifade eden Bilir,

  • 5
  • 13
Fazla tüketilen kırmızı et kansere yol açıyor
Fazla tüketilen kırmızı et kansere yol açıyor

"Bu çalışmalarda günde 160 gram ve üzerinde kırmızı et tüketenlerde kolon ve rektum kanseri riski, günde 20 gram veya daha az kırmızı et tüketenlere göre anlamlı şekilde yüksek bulunmuştur" dedi.

  • 6
  • 13
Fazla tüketilen kırmızı et kansere yol açıyor
Fazla tüketilen kırmızı et kansere yol açıyor

Bilir, aynı çalışmalarda balık eti ve kümes hayvanları tüketen kişilerde ise kanser riskinin düşük bulunduğunun altını çizdi.

  • 7
  • 13
Fazla tüketilen kırmızı et kansere yol açıyor
Fazla tüketilen kırmızı et kansere yol açıyor

Kırmızı etin zengin bir protein kaynağı olduğunu, çeşitli mineraller ve yağ içerdiğini anlatan Bilir, şunları ifade etti:

BİZE ULAŞIN