Son dakika: Diyarbakır'ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe köyünde, geçtiğimiz yıl 21 Ağustos günü kaybolan Narin Güran'ın cansız bedeni, 19 gün sonra evinden yaklaşık 1,5 kilometre uzaklıktaki Eğertutmaz Deresi'nde bulundu.
Türkiye'yi büyük bir üzüntüye sokan ve günlerce konuşulan Narin'i kim ve neden öldürdü bir türlü ortaya çıkarılamadı.
Korkunç cinayette en çok tartışılan konulardan biri de; "Narin, kuzenlerinden ayrıldıktan sonra evine giden patika yolu çıktı mı? çıkmadı mı?" tartışmaları oldu.
MAHKEME: "PATİKAYI ÇIKARAK AHIRA DOĞRU GİTTİ"
Diyarbakır 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından yazılan gerekçeli kararda, tartışmalı patika yolla ilgili şu ifadeler kullanıldı:
"Alınan raporda belirtildiği üzere okul kamerasındaki son görülme anından 1,5 dakika sonra patika yolda, ev-ahır istikametine doğru hareketli bir karartının olduğu.
Bu karartının kıyafet unsurlarının koyu renk olmasından ve kısa boylu, zayıf algılanmasından kaynaklı maktul olabileceği, yine ahırın alt kısmında hareketli siyah bir unsurun olduğu belirtilmiştir.
Verilen raporda söz konusu hareketliliğin piksel bozulumu olmadığı, gerçek canlı hareketlilik olduğunun belirtildiği görülmüştür. Bu durum karşısında mahkememizce ilgili karartının canlı ve gerçek bir insan hareketliliği olduğu kabul edilmiştir.
Dolayısıyla düzenlenen raporda yapılan incelemede bu karartının ahır ve ev bölgesine yöneldiği ve ardından hareketli unsurun kaybolduğu anlaşılmakla, okul kamerası ile uyumlu olan bu tespit karşısında maktul Narin'in patikayı çıkarak ev ve eklentisi olan ahıra doğru gittiği mahkememizce sabit görülmüştür."
NARİN GÜRAN DAVASINDA NE OLMUŞTU?
Mahkeme, 28 Aralık günü yaptığı karar duruşmasında, "iştirak halinde çocuğa karşı kasten öldürme" suçundan tutuklu sanıklar anne Yüksel, ağabey Enes ve amca Salim Güran'ın Türk Ceza Kanunu'nun 37/1, 82/1-d,e, 53/1 ve 63. sevk maddeleri uyarınca ayrı ayrı ağırlaştırılmış müebbet hapis ile cezalandırılmalarına karar verdi.