Tescilli Adana kebabına yeni ustalar kazandırılıyor

  • 1
  • 27
Tescilli Adana kebabına yeni ustalar kazandırılıyor
Tescilli Adana kebabına yeni ustalar kazandırılıyor

Adana kebabını 2004'de tescilleyen Adana Ticaret Odası (ATO) tarafından düzenlenen ''Tescilli Adana Kebabı Ustalık Eğitimi'' programıyla 45 kişi, lezzetli kebap hazırlama, pişirme ve sunum yapmanın sırlarını öğrendi.

  • 2
  • 27
Tescilli Adana kebabına yeni ustalar kazandırılıyor
Tescilli Adana kebabına yeni ustalar kazandırılıyor

Dünyanın birçok yerinde bilinen ve beğeniyle tüketilen Adana kebabının gerçek lezzet ve özellikleriyle gelecek kuşaklara aktarılması için bu sene 8'incisi gerçekleştirilen eğitim, ATO tesislerinde düzenlendi.

  • 3
  • 27
Tescilli Adana kebabına yeni ustalar kazandırılıyor
Tescilli Adana kebabına yeni ustalar kazandırılıyor

Türkiye'nin farklı kentlerinden gelen 45 kebap ustası, 2 gün süren eğitimlerde Adana kebabı yapma, pişirme ve sunumunun inceliklerini öğrendi.

  • 4
  • 27
Tescilli Adana kebabına yeni ustalar kazandırılıyor
Tescilli Adana kebabına yeni ustalar kazandırılıyor

ATO Başkanı Atila Menevşe, sertifika töreninde yaptığı konuşmada, Adana kebabının kentin markası olduğunu söyledi.

  • 5
  • 27
Tescilli Adana kebabına yeni ustalar kazandırılıyor
Tescilli Adana kebabına yeni ustalar kazandırılıyor

Kebabın tescilini yaptırdıklarını, coğrafi işaretini aldıklarını belirten Menevşe,

  • 6
  • 27
Tescilli Adana kebabına yeni ustalar kazandırılıyor
Tescilli Adana kebabına yeni ustalar kazandırılıyor

"Bizlerin görevi, Adana'nın markalaşmasını sağlayan bu ürünü muhafaza etmek ve onun standardını bizlerden sonra gelen kuşaklara intikal ettirmektir.

  • 7
  • 27
Tescilli Adana kebabına yeni ustalar kazandırılıyor
Tescilli Adana kebabına yeni ustalar kazandırılıyor

Bunun için Adana kebabının başka ad altında, değişik sunumunu önlemek amacıyla bu eğitimleri vermeye devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

BİZE ULAŞIN