Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

İşte kamu yayıncılığı

TRT'nin gölgede kalan ama son derece önemli misyon üstlenen bir kanalı var: TRT World. İngilizce yayın yapan kanalın kuruluş amacı, Türkiye'nin sesini tüm dünyaya duyurmak.
Kanalın sorumluluğu şu günlerde iyice arttı.
Çünkü FETÖ'nün bu ülkeye neler yaptığını, 15 Temmuz'un nasıl korkunç bir demokrasi katliamı olduğunu dünyaya iyice anlatmamız şart oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan bile Çin'de bu konuda dünya liderlerinin eline belgesel niteliğinde birer kitap tutuşturdu 'Bunu iyi okuyun' diyerek.
İşte o TRT World'de bugün 'tarihi' bir belgesel yapım yayınlanacak. 'Gazetecilerin Gözünden Darbe Girişimi' adlı yapım, bu akşam 19.30'da ekrana gelecek.
15 Temmuz darbe girişimi gecesini hem tanık, hem de hedef olarak deneyimleyen gazetecilerin yaşadıklarını ve izlenimlerini içeren belgesel, darbe girişimi esnasında zarar gören medya kuruluşları ve mensuplarının röportajlarından oluşuyor.
İki bölümden oluşan belgeselde, TRT Genel Müdürü Şenol Göka, CNN Türk Genel Müdürü Erdoğan Aktaş, CNN Türk Ankara Temsilcisi Hande Fırat, TRT Haber Spikeri Tijen Karkaş gibi konunun merkez noktasındaki isimlerin röportajları dikkat çekiyor. Belgeselde, darbenin kaderini değiştiren telefon bağlantısının perde arkasında yaşananlar ve TRT Haber Spikeri Tijen Karaş'ın ölüm korkusu yaşadığı dakikalar gibi can alıcı görüntüler de yer alıyor.
Hepsinin, gazetecilik ile koca, anne, eş, evlat, baba olmak arasında gidip gelen duyguları ekrana geliyor. Belgesel, TRT World'ün www.trtworld. com adresli web sayfası ve TRT World YouTube kanalından da izlenebilecek.
Avrupa, Avrupa duy sesimizi...
Bu 'giden' darbenin ayak sesleri...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA