Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Atv dizileri yıldız fabrikası

atv, dizi kulvarında en parlak dönemlerinden birini yaşıyor.
Kanalın dizileri sadece reyting rekorları kırmakla yetinmeyip sosyal medyada da en fazla konuşulan, takip edilen 'olaylar' haline geliyor. atv dizilerinin başarısında doğru senaryo, doğru yapımcı, doğru yönetmen, doğru yayın günü gibi sebeplerin yanı sıra isabetli oyuncu seçimleri de önemli rol oynuyor.
Bana göre bu yolda izlenilen en doğru strateji ise dizinin tüm yükünü 'yıldız oyuncunun' sırtına yüklemeyip 'no name' yani ismi fazla duyulmamış ve yüzü eskimemiş oyunculara başrol fırsatı vermesi. atv dizileri kendi yıldızlarını yaratırken, bu genç oyuncuların seyirci gözündeki 'inandırıcılık katsayısı' da yüksek oluyor. Şöhretlerin ismine değil, genç oyuncuların yeteneğine yatırım yapan atv ise sektörde yeni bir öncülüğe soyunuyor.
Örnek mi? Kısa sürede fenomen haline gelen Sen Anlat Karadeniz dizisi, İrem Helvacıoğlu (Nefes) ve Ulaş Tuna Astepe'nin (Tahir) ilk başrol deneyimiydi.
Aslında, bu denli iddialı bir projede görece tecrübesiz oyunculara başrol vermek riskliydi. Ama ikisi de onlara güvenenlerin yüzünü kara çıkarmadı. Kısa sürede ülkenin en gözde, en sahici 'dizi çifti' haline geldiler.
Şimdi aynı durum atv'nin bir başka dizisi Hercai için de söz konusu.
Ebru Şahin (Reyyan) ve Akın Akınözü (Miran), bu dizide ilk kez başrol üstlendiler.
Ebru Şahin için geçenlerde bu sütunlarda 'Bir yıldız doğuyor' mealinde bir övgü yazısı kaleme almıştım zaten. Partneri Akın Akınözü de Miran karakterini kısa sürede besleyip büyütmeyi başardı.
Hazır söz oyunculuk performanslarından açılmışken, Ceren Benderlioğlu'ndan da söz edeyim. Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisine bu sezon Ömür Façalı karakteri ile katılan Benderlioğlu'nun müthiş performansını herkes gibi ben de hayranlıkla izliyorum.
Aslında yeni bir oyuncu değil.
Daha önce Ekmek Teknesi, Çemberimde Gül Oya, Gülbeyaz, Savcının Karısı, Kırık Kanatlar, Kertenkele gibi pek çok önemli yapımda rol almıştı. Ama Eşkıya'daki Ömür karakteri ile adeta oyunculuk ömrüne ömür kattı.
Ne demeli? atv dizileri adeta konservatuar gibi mezun veriyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA