Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Bu nasıl bayram ekranı?

Bayram sabahı elimde kumanda ile şöyle bayrama yaraşır, neşeli, eğlendirici bir program aradım. Yoktu... İlaç için bir tane bile yoktu... Eski dizilerin bilmem kaçıncı tekrarları... Üçüncü sınıf filmler... Haber kanalları zaten insanı bunalıma sokmaya yetiyor da artıyor bile. Bayram için tek bir özel hazırlık yok. Bırakın özel hazırlığı, normal gündeki programlar, diziler vs. bile tatile çıkmış...
Oysa benim çocukluğumda bayram sabahına TRT'de Mustafa Kandıralı ve Arkadaşları'ndan oyun havaları ile başlanırdı. Bal Mahmut ile Aydın Boysan öyle bir anlatmaya koyulurlardı ki, ağızlarından bal damlardı. (Sonraları bu işi bir ara Aziz Üstel de üstlendi)
Barış Manço ile 7'den 77'ye'nin bayram özel programları hâlâ gözümün önünde. Levent Kırca'dan özel bayram parodileri, Devekuşu Kabare'nin en seçme oyunları ve ille de Nejat Uygur... Neredeyse her bayram izlemekten bıkmadığım Cibali Karakolu...
Bayramın adı 'tatil' olduğundan beri ekrana da bayram bir türlü gelmez oldu. Neymiş efendim; bayramda televizyon izlenmiyormuş da, reklam verenin harcamaları boşa gidiyormuş... Siz öyle sanın. Şehirde ya da yazlıkta, hanginizin evinde bayram süresince televizyon kapalı söyler misiniz?
Eskiden, benim muhabirlik yaptığım yıllarda TRT'nin bayram özel programlarına hangi sanatçıların çıkacağını öğrenmek için göbeğimiz çatlardı. Ya şimdi? Ekranda sanatçı görebilene aşk olsun. Bir tek Show TV'de Rubato Zamanı diye bir 'deneme' vardı, o kadar. 'Deneme' diyorum, çünkü eski bayram özel eğlence programlarının tadının zerresi yoktu. Rubato'nun icra ettiği müziğe saygı duyuyorum ama bir 'sohbet/ eğlence' programı sunmak apayrı bir yetenek ve tecrübe gerektirir. Ben bu kadar 'yavan' bir eğlence programı görmedim. Hani 'dostlar alışverişte görsün' misali...
Neyse ki TRT Müzik kanalı vardı da keyfim biraz yerine geldi. '30 Dakika' adlı arşiv derlemelerinden oluşan enfes program beni Zeki Müren ile yıllar öncesine götürdü.
Akşam da aynı kanaldaki özel eğlence programlarıyla müziğe doydum. Gün boyunca salondaki televizyonumda hep TRT Müzik kanalı açıktı.
Herkes "Nasıl bu hale geldik, niye bu kadar öfkeli bir toplum olduk?" diye soruyor. Bayram neşesini bile insanların evinden uzak tutarsanız, millet nasıl deşarj olacak, keyiflenecek ki!.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA