Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Korona komploları

TEORİ 1: Çin, İran ve İtalya'nın ekonomisini, ticaretini, turizmini baltalamak için ABD tarafından laboratuvarlarda üretilen virüs bu ülkelere bilerek yayıldı. Artık savaşlar böyle yapılıyor.
TEORİ 2: Dünya nüfusunun en az bir milyar azaltılması gerekiyordu. Bu, planlı bir tatbikattır. Özellikle yaşlı nüfusu ekonomisine yük olan Almanya, İngiltere, İtalya ve ABD'nin tezgahıdır.
TEORİ 3: Uzaylılar çok yakında istila etmeye hazırlandıkları dünyanın nüfusunu azaltmak ve güçsüz kılmak için ön saldırıda bulundular.
TEORİ 4: Maksat, insanları evlerine hapsedip dijital dünyanın esiri haline getirmek. Bu işi internet üzerinden mal ve hizmet satan büyük şirketler planladı.
TEORİ 5: Bu operasyonun arkasında sağlık ve hijyen sektörünün küresel baronları var. Önce virüs, sonra aşı geliştirip ceplerini dolduruyorlar.
TEORİ 6: Bu salgınlardan korunmak adına insanlara tıbbi çip takılacak. Ancak bu çipler aynı zamanda onları uzaktan kumanda edilen robotlar haline getirecek.
Bu arada birkaç sayı vermekte fayda görüyorum: 2020 yılının ilk iki ayı içinde koronadan 2 bin 360 kişi ölürken, soğuk algınlığından 69 bin 602, sıtmadan 140 bin 584, intihar nedeniyle 153 bin 696, trafik kazalarında 193 bin 479, AIDS yüzünden 240 bin 950, alkol bağımlığından 358 bin 471, sigaradan 716 bin 498 ve kanser yüzünden 1 milyon 177 bin 141 kişi hayatını kaybetti.
Galiba en büyük komplo, sosyal medya ve medyanın yarattığı...

VAR MISINIZ, YOK MU?
Cumartesi günü oynanan Konyaspor-Fenerbahçe maçında ilginç bir pozisyon yaşandı. Ömer Ali'nin kafa vuruşunda Fenerbahçe kalecisi Harun, topa çizgi üzerinde (veya içinde) müdahale edip çıkarttı. Hakem, VAR'a başvurdu ve 'Gol değil' kararı çıktı. Gelin görün ki, yayıncı kuruluş BeIn Sports, kale çizgisi kamerası yerleştirmemişti. Ofsayt kamerasından gelen görüntü ise net bir fikir vermiyordu. Topun ne kadarının çizgiyi terk ettiğine VAR hakemleri 'afaki' şekilde karar vermişlerdi.
Geçen sezon İngiliz Premier Lig'deki Liverpool- Manchester City maçında da benzer bir pozisyon meydana gelmiş, Manchester City savunma oyuncusu Stones kale çizgisi civarından topu uzaklaştırmış, gol çizgisi teknolojisiyle topun 1,1 santimetre çizgide olduğu ve bu nedenle gol olmadığı kararı çıkmıştı. Manchester City'nin 2-1 kazandığı karşılaşma, adeta ligin kaderini belirlemişti.
Bizim liglerde oynanan futbolun tadı tuzu yok. VAR uygulamaları da tüy dikiyor. Yayıncı kuruluşun da belli ki umurunda değil. Koronavirüs yüzünden maçların seyircisiz oynanması iyi oldu. Hiç olmazsa seyirciler bu rezil futbolu tribünde izlemek için onca eziyete katlanmaktan kurtuldu.

TOM HANKS'TEN DE Mİ UTANMADINIZ?
Ne yaptı Tom Hanks? Bulunduğu Avustralya'da özel bir kliniğe gidip eşiyle birlikte koronavirüs testi yaptırdı. Sonuçlar pozitif çıkınca, yani virüsü taşıdığı belirlenince hemen kendini eşiyle birlikte karantinaya aldırdı. Bu durumu da sosyal medya hesabından tüm dünyaya duyurmakta sakınca görmedi. Ayrıca Tom Hanks, diabet 2 hastalığı yüzünden bağışıklık sisteminin zayıf olduğunu, her virüse karşı korunmasız olduğu için şüphe üzerine test yaptırdığını, bunu kendi durumundaki herkese tavsiye ettiğini söyleyip müthiş bir sosyal sorumluluk örneği gösterdi.
Peki bizim 'ünlüler' ne yaptı? Cumartesi günü Günaydın'da okumuşsunuzdur. Yurt dışından gelir gelmez konser vereni mi, arkadaşlarıyla yemeğe çıkanı mı, İtalyan sevgilisini koluna takıp eğlenceye akanları mı ararsınız...
Bu millet bunları bir kenara not ediyor, haberiniz ola...

GAF KÜRSÜSÜ
Yurt dışından gelip gecelere akan ünlüleri, umreden geldiğinin ertesi günü koşa koşa kadınlar gününe giden gafilleri bu millet unutmayacak.

ZAP'TİYE
Futbolcular seremonide tokalaşmıyor ama maç boyunca yere tükürüp sonra da çimlerin üzerinde yuvarlanıyorlar. Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu?

NE DEMİŞ?
"Jokerimi kullanmak istiyorum. Çünkü evden çıkarken annem 'Sakın jokerlerinle gelme' dedi." (Kim Milyoner Olmak İster yarışmacısı Öykü Aydınoğlu'nun sözleri)

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA