Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Fox’un dizisine tepki yağdı

FOX'un yeni dizisi Kimsesizler, daha yayına girmeden, sadece fragmanıyla şimşekleri üzerine çekti. Gelen yoğun izleyici şikayetleri üzerine RTÜK, dizinin yayına girmeden önce incelenmesine karar verdi.
RTÜK'ten yapılan açıklamada, "FOX TV'nin Kimsesizler dizisiyle alakalı gerek Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bildirimleri, gerekse STK ve vatandaşlarımızdan gelen yoğun şikayetler sonucunda söz konusu dizi film için RTÜK Başkanlığı tarafından inceleme başlatılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" denildi. Peki dizinin büyük tepki çeken fragmanındaki sahne neydi? Özetle anlatayım:
Ali Kaan Çocuk Evi'ni açan Mahir Boztepe karakteri, etrafına topladığı kimsesiz çocuklara şöyle diyordu: "Aile bu dünyada en önemli varlıktır. Ailesi olmayan insan hiçtir. Size de aileler gelecek. Saçınıza, başınıza, tırnağınıza, dişinize, huyunuza, suyunuza bakacaklar. Bacaklarına sarılacaksınız. Kendinizi acındıracaksınız. Hani o barınaktaki köpekler var ya, beni seç beni seç diye yaltaklanan köpekler, işte öyle davranacaksınız. Burada ben ne dersem o! Ağlamayana mama yok..."
Bu sahne üzerine çocuk koruma derneklerinin yöneticileri ile buralardan yetişmiş vatandaşlar isyan etti. Dizinin böyle bir senaryo ile yayına girmesinin insanları yaralayacağı ifade edildi. Devreye Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı da girince, RTÜK inceleme başlattı.
Reyting uğruna Ya Rab, ne güneşler batıyor... Ben bugüne kadar aile olmanın öneminin, bu kadar 'rezil' bir şekilde anlatıldığına şahit olmamıştım. Pes!.

Neresi gurbet, neresi sıla?
Anadolu Ajansı'nın servis ettiği müthiş haberi bültenlerde izlediniz mi? İzlemediyseniz, hasretin mesafe ile hiçbir ilgisinin olmadığına dair enfes hikayeyi kaçırmışsınız demektir.
Ankara'da Mamak Belediyesi'nin ihtiyaç sahiplerine yemek servisi yapan biriminden bir görevli, 10 yıldır evine yemek götürdüğü 66 yaşındaki Mehmet Çamdelen'e "Mamak'ta seninle aynı soyadını taşıyan bir ablamız var. Yakının mı oluyor?" diye sorunca adamın gözünden yaşlar boşaldı. Meğer 8 kilometre ötede yaşayan 68 yaşındaki ablası Fatma Çamdelen ile maddi imkansızlıklar yüzünden tam 15 yıldır görüşemiyormuş. Ekipler, Mehmet Çamdelen'i otomobile bindirip ablası Fatma'nın evine götürdüler.
İki kardeşin kavuşma anı mı? Dünyanın tüm senaristleri bir araya toplansa böylesine duygulu bir sahne yazamazdı.
Peki bu haberden ne mi öğrendik? Gurbet ile sıla bazen yan yana dururmuş...

10 saniyede mizah
Yarışmacı profesörün telefon jokeri olarak kullandığı Cem Yılmaz, bu haftaki Kim Milyoner Olmak İster?'e damga vurdu. 10 saniyelik kısıtlı sürede yine bize kahkaha attırmayı başardı.
GATA emeklisi o hekim ise muhtemelen Cem Yılmaz'ın bir gösterisinde yarım saat boyunca anlattığı ve hepimizi gülmekten koltuklarından düşüren fıtık ameliyatını yapan kişiydi. Nasıl anlatmıştı Cem o anısını sahnede? "Benim ameliyat 15 Mart sabahına denk gelmişti. Yani Tıp Bayramı'nın ertesi günü. Gece alkol, eller havaya yapan doktorlar beni ameliyat edecekti. Düşünsenize, beni masaya yüzüstü yatırmışlar, sırtımda bir tabak haydari..." Cem'e çok pirzola borcumuz var, çoook...

Gaf kürsüsü
Kim Milyoner Olmak İster?'de Robert Koleji bitirdikten sonra ABD'de fizik, matematik ve mühendislik gibi 12 yıllık üç ana bilim dalını 5 yılda bitiren, Londra'da bir bankada üst düzey yönetici olarak çalışan Merve'nin öğrenim kariyerini anlatması 5 dakika, yarışması 15 saniye sürdü. Çünkü "Caz yapmak ne demektir?" şeklindeki ilk soruyu yanlış yanıtlayıp elendi.

Zap'tiye
Acun Ilıcalı 100 milyon liraya uçak, Hülya Avşar 55 milyon liraya ada aldı. Gerçekten de Yetenek Sizsiniz!

Ne demiş?
Müge Anlı 2 bin 500'üncü programında bir kez daha kararlılığını ortaya koydu: "Aleyna Çakır olayının peşini bırakırsam, namussuzluk olur."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA