Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Eşkıya’nın ana vefası

Öyle dokunaklı bir sahneydi ki... Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz'da Hayriye Ana vefat etmişti. Allah'ın sevgili kulu olmalı ki, son nefesini secdede vermişti. Ailenin erkekleri haberi alır almaz eve koştular. Hızır Reis, anneciğinin mübarek elini öptü. Sonra ayak ucuna geçti. Onun ayaklarının altını öpüp, kokladı. Cennetin kokusunu aldığı öyle belliydi ki... Öyle ya, cennetin ırmakları anaların ayakları altında değil miydi?.. Kim bilir, belki de yakın zamanda annemi kaybettiğim için bu sahne ciğerime işledi.
Hayriye Ana... Bana göre son dönem dizi karakterleri içinde en dominant kişilikti. Çocukları, torunları, gözlerini kırpmadan adam öldürmelerine rağmen, onun bir sözüyle hizaya geçiyor, bastonundan nasiplenip (!) süt dökmüş kediye dönüyorlardı. Hayriye Ana'yı bize sevdiren, saydıran, muhteşem oyunculuğuyla Sabina Toziya olmuştu. Ama zor bir hastalığa yakalandı. Beyin tümörü teşhisinin ardından 9 saatlik bir ameliyata girdi. Bu nedenle de diziden ayrılmak zorunda kaldı. Şimdi hepimizin duaları onun için...
Ölüm ve cenaze sahnesini izlerken Sabina hanımın hasta yatağındaki halini düşündüm. "İnşallah izlememiştir" diye dua ettim. Düşünün, siz ölümcül bir hastalıkla mücadele ediyorsunuz ve ekrandan sizin cenazeniz kaldırılıyor. Evlatlarınız, torunlarınız, ardınızdan gözyaşı döküyor. Eğer Sabina hanım, izleyip de etkilenmediyse, bu hastalığı da atlatacak güce ve dirayete sahiptir diye düşündüm.
Bu arada dizinin senaryo ve reji ekibini yürekten kutluyorum. Sabina Toziya olmadan Hayriye Ana'nın vefat sahnesini çekmek, üstelik sembolik anlatımlarla bu kadar büyük bir duygu yoğunluğu yaratabilmek kolay iş değildi. Başta yönetmen Osman Tan ve senarist Bahadır Özdener olmak üzere tüm ekibe helal olsun diyorum...

Ayna ayna söyle bana...
Ayna grubu... Uzun yıllardır dikkatle takip ettiğim, şarkılarını içime sindire sindire defalarca dinlediğim grup. Türkiye'nin en önemli müzisyenlerinden biri saydığım Erhan Güleryüz ve arkadaşları yine beni yüreğimden vuran bir şarkı yaptılar: Sultan... İçinde muhteşem Anadolu Rock tınıları barındıran, o eski Ayna şarkılarının yeniden bembeyaz bir kağıda çekildiği enfes bir şarkı. Eğer henüz dinlemediyseniz, herhangi bir arama motoruna Ayna - Sultan diye yazıp, içinizi titretecek bu sese kulak vermenizi tavsiye ederim.
Bir tavsiyem de Atv'deki Maraşlı dizisinin yapımcı ve yönetmenine: Sultan'ın klibi Kahramanmaraş'ta çekilmiş. İzlerken içimden sürekli "Maraşlı dizisine ne güzel bir fon olur" diye geçirdim.

En isyankar şarkı
Bir zamanlar 'protest' diye adlandırılan bir müzik türü vardı. Sanırım bu tanımlama son zamanlarda Rap ile yer değiştirdi. Ama benim bugüne kadar duyduğum en isyankar şarkının türü Rap değil. Kahraman Deniz'in 'Ben Yola Gelmem' adlı şarkısı son zamanlarda neredeyse tüm radyolarda en fazla talep gören şarkılardan biri. Bunda sözlerinin büyük etkisi var. Özellikle de nakaratının: "Ağır yaralıyım ama ölmem / Medet ummam, boyun eğmem / Ve tedaviyi kabul etmem / Ben yola gelmem, yol bana gelsin..."
Kibir desem değil, özgüven desem o da değil. Bir acayip isyan cümlesi: "Ben yola gelmem, yol bana gelsin..." Olur efendim, baş üstüne!..

Galiba teknik direktör
Derbi öncesi BeIN Sports'ta Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın ile yapılan röportajı izleyenler gözlerine ve kulaklarına inanamadılar. "Güven bir sakatlık geçirdi galiba, bu yüzden kadrodan çıkardık, onun yerine Serdar'ı kadroya aldık galiba..."
Beşiktaş'ta kadroyu Sergen Yalçın yapmıyor galiba...

Şeref kürsüsü
Iraklı işadamının odasında unuttuğu 10 bin doları bir an bile tereddüt etmeden sahibine ulaştıran Güngören'deki otelin görevlisi Emre Erdoğan günümüzü güzelleştirdi.

Zap'tiye
Vatandaşın sosyal medyadaki kar paylaşımlarından vergi alınsa, bütçe açığı kolayca kapatılabilir.

Ne demiş?
Esra Erol, bebek satışında aracılık ettiği iddia edilen adamın bir de adını nüfusa bebeğin babası olarak yazdırmasına isyan etti: "Hepiniz film fırıldak çevirdiğiniz için bu insanlar acı çekiyor."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA