Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BÜLENT CANKURT

Turistik trende turizmi konuştuk

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy ile hafta sonu hızlandırılmış bir Kars turu yaptık. Turizmci olmasının getirdiği tecrübe ile göreve geldiği günden itibaren alışılmışın dışında bir bakan profili sergileyen Mehmet Ersoy ile İstanbul Havalimanı'nda buluşmamızla başlayan turumuz; Doğu Ekspresi'ndeki basın toplantısı, Sarıkamış'taki konaklama, Çıldır Gölü'ndeki kızak gezisi ve balık tutma keyfi ile toplam 26,5 saat sürdü.

1,5 AYDA 17 BİN YOLCU TAŞIDI
Son yıllarda çok moda olan Doğu Ekspresi treniyle Kars'a gidip şehri keşfetme deneyimini geçen yıl ben de yaşamıştım. Ancak Kars'a şimdiye kadar gitmediğim için kendime ne kadar kızdıysam, ondan on kat daha fazla niye uçakla gitmediğime kızmıştım! Keşke; hızlandırılmış turumuzda bize eşlik eden eski Ulaştırma Bakanı, şimdinin Kars Milletvekili Ahmet Arslan da dahil, önce herkesin muhalefet ettiği ancak sonradan hakkını teslim ettiği Mehmet Ersoy'un hayata geçirdiği Turistik Doğu Ekspresi'ni bekleseydik! 29 Mayıs 2019'dan itibaren sefere başlayan Turistik Doğu Ekspresi, inanılmaz ilgi görmüş. Zaten rakamlar da bunu gösteriyor. 1 Ocak-15 Şubat tarihlerin arasında, sadece iki kişilik yataklı vagonların bulunduğu Turistik Doğu Ekspresi 17 bin yolcu taşımış.


TANITIM ATAĞINA KALKAN BAKAN'DAN YENİ PROJELER
Türkiye'ye 2023'te 75 milyon turisti getirmeyi hedefleyen Mehmet Ersoy'un birçok girişimi var. 18 ülkede Türkiye'nin reklamını yapan, yabancı moda dergilerinin editörlerini Türkiye'de çekim yapmaya, gazetecileri ülkemizi gezip-görmeye davet eden, Türkiye'de film çekecek yapımcılara ülkemizde harcadıkları tutarın yüzde 30'una kadar katkı sağlayacaklarını taahhüt eden Ersoy'un davetleri karşılık görmüş bile... Ayrıca 'Göbeklitepe Yılı' ilan ettiklerini Göbeklitepe'yi 2019 yılında, 412 bin 378 kişinin ziyaret ettiğini belirten Bakan Ersoy, bu yıl ilan ettikleri 'Patara Yılı' için de çalıştıklarını söyledi. Ülkemize gelen turistlerden yüzde 10 pay alan Ege Bölgesi'ne daha fazla turist çekmek için projeler hazırladıklarını da belirten Ersoy, bunlardan birinin Ege Turizm Merkezi - Çeşme Projesi olduğunu belirtti. Bu proje ile 100 bin kişinin istihdam edileceğini ve Çeşme'de turizmin 12 aya yayılacağını da sözlerine ekledi. Kısa sürede birçok başarılı işe imza atan, dünyadaki turizm pastasından daha çok pay almak üzere sayısız projesi ve girişimi olan ve bu yolda canla başla çalışan Bakan Ersoy'a başarılar diliyorum.
Doğal güzelliğinin yanı sıra atlı kızak gezisi ve balık tutma imkanı da sunan Çıldır Gölü'nün, turizm açısından çok yüksek potansiyele sahip olduğunu belirten Bakan Ersoy, tuttuğu balıkları göle geri gönderdi.


Bakan Ersoy, çok samimi ve içten biri... Biz gazetecilerle selfie çekmesi de bunun bir göstergesi...

Turistik Doğu Ekspresi, 53 durakta duran diğerinin aksine; güzergah boyunca İliç'te 3 saat, Erzincan'da 2 saat 40 dakika ve Erzurum'da 2 saat 40 dakika yerel tur amaçlı mola veriyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA