Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BÜLENT CANKURT

Panik yok tedbir var

İlk olarak Çin’de ortaya çıkan ve tüm dünyayı tehdit eden ölümcül salgın koronavirüs ülkemize de sıçradı. Ünlü isimlere aldıkları önlemleri sordum. Hepsinin ortak görüşü: Panik yok, tedbir var

Feryal Gülman
Panikten hoşlanmam. Süreci doğru yönettiğine inandığım Sağlık Bakanı'nın uyarılarını dikkate alıyorum. Yurtdışı seyahatlerimi iptal ettim. El sıkışmak, öpüşmek yok. Evde hijyen kurallarına uyuluyor. Misafirlerime limon kolonyası ikram ediyorum. Her gün limon suyu içmeye, C vitamini almaya dikkat ediyorum. Bizde hafif geçecek inşallah.

Neslişah Düzyatan
Koronavirüs peyda olduğundan bu yana ellerimi daha sık ve uzun süreyle yıkıyorum. Kesinlikle kalabalık yerlere girmiyorum. Bağışıklık sistemimi kuvvetlendirmek için C vitamini takviyesi alıyorum ve antiseptiğimi yanımdan eksik etmiyorum.

Ceylan Çapa
Korkan gruptan değilim ama önlemlerimi aldım. Bağışıklığı güçlü tutmak için C vitamini takviyemi artırdım. Dışarıda yanıma antibakteriyel mendilimi alıyorum. Bir de burun fısfısım var...

Zeynep Yılmaz
Evde ve ofiste her odaya, her banyoya el dezenfektanı koydum. Öpüşmemeye ve el sıkışmamaya özen gösteriyorum.

Eda Taşpınar
Vitamin, protein, antioksidan ve mineral bakımından zengin ürünlerle besleniyorum. Her gün yeşil sebze suyu ile beraber zencefil ve zerdeçal shot içiyorum. El dezenfektanı kullanıyorum ve bol spor yapıyorum.

Elif Dürüst
Tüm seyahatlerimi iptal ettim. Ellerimi çok sık ve uzun yıkıyorum; kesinlikle kimseyle öpüşmüyorum. Kalabalık yerlere gitmemeye çok dikkat ediyorum. Sık sık yanımda taşıdığım pürel'i kullanıyorum.

Sağlıklı eğlence
Bünyesinde Sortie, Salomanje, Limoncello ve Son Kadeh gibi yemek ve eğlence mekanlarını barındıran Eksen Grup da tedbir aldı. Bakanlığın Türkiye'de virüslü hasta olduğunu açıklamasının ardından patronlar Erol-Varol Kaynar, mekanlarını dezenfekte ettirdi.

Arzu Sabancı
Öpüşmüyor ve tokalaşmıyorum. Ellerimi sık yıkayıp, çantamda el dezenfektanı taşıyorum. Ev dışında asansör düğmesi, kapı kolu gibi elle temas gereken yerler için dirseğimi kullanıyorum. Vitamin alıyorum.

Nazlı Kayı
Ellerimi sık sık yıkıyorum ve bir antiseptik spreyle temizliyorum. Elimi ağzıma ve yüzüme değdirmemeye özen gösteriyorum. Burun ve ağız spreyi kullanıyorum. Boğazımı ıslak tutmaya özen gösteriyorum.

Gül Gölge
Kalabalık ortamlara girmiyorum, vitamin takviyesi alıyorum. Özellikle toplu kullanılan yerlere temastan ve nakit para kullanımından sonra ellerimiz güzelce yıkamalı ve dezenfekte etmeliyiz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA