Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FUNDA KARAYEL

Türkiye'nin Courchevel'i

Bazı nedenler vardır, şehirleri özel kılar... Kayseri'de bu nedenler saymakla bitmiyor. Sokakları, insanı, tarihi, doğası, müzeleri, yemekleri ve daha nicesi... SABAH Yazarlar Kulübü'nün bu ayki durağı, zenginlikler şehri Kayseri'ydi...

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik'in önderliğinde, şehir merkezinden Erciyes dağının zirvesine uzanan keyifli bir gezi yaptık. Erciyes; kış sporları dünyasının büyüyen markalarından biri. Aynı zamanda kar kalitesi ve kayak pisti açısından sadece Türkiye'nin değil, dünyanın en iyi kayak merkezlerinden. Avrupa'daki kayak pistlerine taş çıkaran piste ayak bastığım anda "Türkiye'nin Courchevel'i burası" dedim. ruslar'ın gözdesi Başkan Mustafa Çelik, dağa yaptıkları büyük yatırımların sonucunda, Erciyes'e giden kayakçı sayısının yüzde 40 arttığını söylüyor. Merkez, uluslararası organizasyonlara da evsahipliği yapıyor. Başkan Çelik, dünyanın pek çok yerinde fuarlara katılarak tüm dünyaya Erciyes'i anlattıklarını vurguluyor. Erciyes Dağı, uluslararası standarttaki pistleriyle daha nice büyük organizasyonlara evsahipliği yapacak gibi görünüyor. Erciyes'te sömestir tatilinde otellerde yer bulmak pek mümkün olmuyor; doluluk oranı yüzde 100... Erciyes'in markalaşma süreci, Kayseri'ye birçok yabancı turistin gelmesini sağlıyor. Özellikle son dönemde Ruslar'ın dağı çokça ziyaret ettiğini öğrendim. Rus turistler, iki gün Erciyes'te kayak tatili yapıp ardından Kapadokya'ya geçiyormuş.

KAR VOLEYBOLU

Erciyes, coğrafi konumu itibariyle dünyanın en merkezi konumdaki kayak tesislerinden biri. Sıkça tercih edilmesinin en büyük nedenlerinden biri bu. Havaalanında uçaktan indikten 20 dakika sonra kendinizi pistte bulabilirsiniz. Uzun yıllar kayak yapanlar, yeni bir merkezi keşfetmenin verdiği heyecanı çok iyi bilir. Ben de büyük bir heyecanla çıkıyorum piste... Son teknolojiyle donatılmış gondol ve mekanik tesisler, insanı Erciyes'in zirvesinde bambaşka dünyalara taşıyor. Erciyes; sadece kayağıyla değil, eşsiz manzarasıyla da ünlü. Hava da güzelse, bir kayakçı daha ne isteyebilir ki... Erciyes, tescilli snow kite bölgesi ilan edilmiş. O nedenle, etrafta uçurtmayla kayan board'cular görürseniz şaşırmayın. Hem kayıyor, hem uçuyor kite'cılar. Adrenalin peşinde koşuyorsanız, siz de mutlaka denemelisiniz. Erciyes, aynı zamanda üç yıldır Snowboard Avrupa Kupası ve snowboard dünya kupalarında dünyaca ünlü snowboard'cuları ağırlıyor. Bu yılki Snowboard Dünya Kupası, 3 Mart'ta gerçekleşecek. Erciyes'te kış sporlarında yeni trendler ülkemize getirilerek ilklere imza atılıyor. Merkez, bu yıl ikinci kez kar voleybolu organizasyonuna da evsahipliği yaptı. Erciyes'in temiz havası insanı acıktırıyor tabii, özellikle bütün gün kayak yaptıysanız iştahınız epey açılıyor. Gün sonunda sizi bekleyen Şahin sucuklarının harika barbekü partisiyle tüm yorgunluğunuzu unutuyorsunuz. Sucuk ekmek ve kar; gerçekten müthiş bir ikili! Böyle nefis partiler daha sık yapılmalı. Izgaranın üzerinde, sucukların dumanı tütmeye başlayınca ekipçe mutluluğumuza diyecek yok. Bir yandan ızgaranın sıcağıyla ısınıyoruz, diğer yandan sucukların üstüne bastırılan ekmeğin yağını hesap ediyoruz. Sucukların rengi dönünce, başlıyoruz mideye indirmeye... Bir-iki derken, üçüncü sucuk ekmeğini yiyenler bile oluyor.

JUMP AND FREEZE

Önümüzdeki günlerde Erciyes'te harika bir organizasyon gerçekleşecek. Redbull'un Jump and Freeze yarışmasında, 50 metrelik pistten kayıp rampadan uçarak en havalı atlayışını sergileyenler, bir jüri tarafından değerlendirilip ödüllendirilecek.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA