Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FUNDA KARAYEL

Nefes kesen off-road deneyimi

Güney Fransa'nın zirvesinde eşsiz bir off-road deneyimi yaşamak ve bir efsanenin yeniden doğuşuna tanıklık etmek için, Perpingnan şehrinden bir saat uzaklıktaki Chateau de Lastours'a doğru yola çıkıyoruz. Tabii yol boyunca, zirvede bizi Mercedes- AMG G-Serisi, yeni G 63 modeliyle büyük bir maceranın beklediğinden habersizdik.
Ünlü aktör Arnold Schwarzenegger'in "İkizim" diye tanımladığı G serisi, tarihinin en kapsamlı değişimini yaşarken köklerine sadık kalmayı başarmış.

UÇURUMLAR, YOKUŞLAR...
Yanımızda off road uzmanlarıyla tırmanışa başlıyoruz; uçurumlar, dik yokuşlar ve büyük su birikintilerinden geçmek, bize korku yerine huzur veriyor. En dik yokuştan inerken bile, araç size hiçbir şey bırakmadan hemen güvenliği sağlıyor.
Uçurumlar bir yerden sonra hiç korkutmuyor çünkü engebeler hiç sarsıntı yaratmıyor. Dağın zirvesine tırmanıyoruz ama hiç midem bulanmıyor. Büyük bir su birikintisine girdiğimizde, arabanın içinden suyu hissetmek çok keyifli.
Zirvedeyken, Arnold Schwarzenegger'in bu arabayı çok sevdiğini öğreniyorum.
Ünlü aktör, çok uzun zamandır bu aracı kullanıyormuş ve "Biz gerçek ikiziz" diyormuş.
Fransa'dayken, Mercedes kullanıcılarından sayısız mesaj aldım;
'Yeni araçta neler var, neler değişmiş?' diye soruyorlardı.
Otomobilin zaman içinde bir klasik haline gelen dış tasarımı, genel hatlarıyla korunurken, araç yeni ve modern bir kokpit tasarımına kavuşmuş. Tıpkı dış tasarımda olduğu gibi, iç tasarım da arazi aracı ikonunun genlerini yeniden yorumlayan bir görünüme bürünmüş. Bu seri; birbirine tamamen zıt olan arazi aracı ve üst sınıf lüks segment niteliklerini harmanlıyor.
Malzeme ve işçilik kalitesi de dikkat çekiyor.
İlk kez bu araçta kullanıma sunulan elektromekanik uyarlanabilir direksiyon, fark edilir bir sürüş kolaylığı sunuyor. Yüksek hızlarda sistem desteği azalırken hız düştükçe sistem desteği artıyor. Böylece düşük hızlardaki manevralarda yumuşak olan direksiyon, yüksek hızlarda daha kontrollü bir sürüş sunmak üzere sertleşiyor. Sürücü, direksiyon sisteminin sertliğini iki kademede ayarlayabiliyor.

215 ÜLKE
GEZEN ARABA
Fransa'daki macera dolu off road deneyiminin bitiminde, 215 ülke gezip dünya turunu tamamlamış bir arabayla tanışıyorum. Alman karı-koca Christine ve Gunther Holtorf, Otto adını taktıkları araçlarıyla 26 yıl önce başladıkları yolculukta 900 bin kilometre yol kat edip 215 ülke gezmiş.
1998-2014 Dünya Turu Rekoru sahibi Otto, Guinness Dünya Rekorlar Kitabı'na girmiş. Arabayı incelerken, yaşanmış o kadar çok şey var ki dikkati çeken... Gerçekten 'Neden yapmayayım ki?' diye düşünmeden edemiyor insan. Belki bir gün, ne dersiniz? Hepimize dünya turumuzu tamamlamayı diliyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA