Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FUNDA KARAYEL

Karantina adası film seti oldu

Osmanlı döneminde, İzmir Urla'da; bulaşıcı hastalığı olan kişilerin karantina altında tedavi edildiği, içinde dev bir mezarlık bulunan, binaların içine kimsenin girmediği bir ada vardı.
Karantina adası olarak bilinen bu ada, bir korku filmine evsahipliği yaptı.
Senaryosunu Murat Barutçu'nun yazdığı, genel koordinatörlüğünü Güneş Altunkaş'ın yaptığı, yönetmenliğini Can Varol'un üstlendiği 'Karantina XII' adlı film, 6 Temmuz'da vizyona girecek. Urla Karantina Adası ve Milli Kütüphane gibi tarihi mekanlarda çekilen filmin başrollerini; Berna Üçkaleler, Umut Demirdelen, Şevket Süha Tezel ile daha önce '11' filminde oynayan Anıl Can Yılar, Cansu Şahin ve Barış Efe paylaşıyor. Filmin konusu bir hayli ilginç: Arkeoloji bölümünde okuyan 'Mina', 'Anıl', 'Berna', 'Selin' ve 'Batu'; profesörlerinin hazırladığı staj programındaki ani değişiklikle, terk edilmiş bir adada arkeolojik araştırma yapacaklarını öğrenirler. Tatil planlarını yarıda kesip Karantina Adası'na gitmeye pek sıcak bakmasalar da, öğrenci temsilcisi 'Mina'; kamp yaparak hem tatil, hem staj yapma fikriyle arkadaşlarını ikna eder.
Staj programını eğlenceli bir şekilde bitirme hevesiyle adaya giden gençler, girmenin yasak olduğu terk edilmiş bu adada hiç ummadıkları bir misafirle karşılaşırlar. Başlarının çok büyük bir belada olduğunu anlayan gençler, profesörlerinin yaptığı planı sonradan fark eder. 'Mina' ve 'Anıl', bu beladan kurtulmak için her yolu dener.
Adadaki gizemli misafirin önemli bir kuralı vardır; içlerinden sadece biri sağ kurtulacaktır.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA