Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FUNDA KARAYEL

Cannes’da Netflix’e geçit yok

Dünyanın en büyük uluslararası film festivali Cannes, 72'nci kez sinema dünyasını buluşturmaya hazırlanıyor. 14-25 Mayıs tarihinde yapılacak festivalde bu yıl da sinema dünyasının dev yönetmenleri Altın Palmiye için yarışacak. Geçtiğimiz yıl Cannes Film Festivali yönetiminin, filmlerini yarışma dışı bırakmasının ardından festivalden çekilme kararı alan Netflix, bu yıl da festivalde yer almayacak. Geçtiğimiz yıl Neflix'in 'Roma'yı Cannes'dan çekip Altın Aslan kazanacağı Venedik Film Festivali'ne götürmesiyle sonuçlanan sürecin ardından taraflar uzlaşmaya varmak için masaya oturmuş durumda. Festival programının açıklandığı konferansta yapılan açıklamada ise Netflix filmlerinin Cannes Film Festivali'ne alınmayacak olmasıyla ilgili; Netflix'in politik bir sinema modeli olduğu ve kurallara uymadığı ifade edildi. Netflix'den önümüzdeki yıl bir atılım olacak gibi görünüyor ama şimdilik Cannes'da Netflix'e geçit yok. 'The Irishman'in yanı sıra Steven Soderbergh imzalı 'The Laundromat', Noah Baumbach'ın yeni filmi, Timothee Chalamet'li 'The King' ve Safdie Kardeşler'in merakla beklenen yeni filmi 'Uncut Gems'in Cannes'da seneye ya da başka festivallerde gösterilebileceği konuşuluyor.

DAHİLERIN YARIŞI
Gelelim yarışma filmlerine... Jürinin işi o kadar zor ki... Neredeyse bütün dahi sinemacılar bu yılki festivalde yarışıyor. Yarışma jürisine 2017'de başkanlık yapan İspanyol yönetmen Pedro Almodovar, 'Acı ve Zafer' adlı filmiyle festivale dönüş yaptı. Melankolik bir yönetmeni anlatan filmin başrolünde Antonio Banderas var. Festivalin vazgeçilmez isimlerinden, iki kez Altın Palmiye'yi kazanan Jean-Pierre ve Luc Dardenne kardeşler, bir gencin radikalleşmesini anlattığı 'Genç Ahmed' filmiyle iddialı. Genç yaşta festival büyük ödülünü alan Kanadalı genç yönetmen Xavier Dolan, 'Matthias ve Maxime' filmiyle yeniden Altın Palmiye şansını deneyecek. İki kez Altın Palmiye kazanan yönetmen Ken Loach, ayakta kalmaya çalışan sıradan bir çifti anlattığı 'Sorry We Missed You /Üzgünüm, Sizi Özledik' filmi ile yarışmaya katılacak. Amerikalı yönetmen Terrence Malick de, Altın Palmiye'yi kazanmasından sekiz yıl sonra, 'Saklı Bir Hayat' adlı filmiyle yeniden yarışacak.

TARANTINO SÜRPRİZİ
Festivalde yarışacak 19 filme, son ana kadar yeni bir film eklenebilir. Sinemanın 'dahi çocuğu' yönetmen Quentin Tarantino'nun yarışma listesinde olmaması, akıllara listeye sonradan eklenebileceğini getiriyor. Ünlü yönetmenin seçici kurula yetişmeyen filmi 'Bir Zamanlar Hollywood'da'nın listeye yarışma öncesinde eklenmesi bekleniyor. Bu filmde Leonardo DiCaprio ve Brad Pitt oynuyor. Alejandro Gonzalez Innaritu'nun jüri başkanlığını üstlendiği festivalin açılış filmi ise 'The Dead Don't Die' olacak.

BEYONCE YÖNETMEN OLURSA...
Netflix, Beyonce'nin 2018 Coachella Festivali'ndeki performansını belgesel haline getirdi. Geçtiğimiz günlerde izlediğim belgesel; tek kelimeyle kusursuz. Beyonce'nin festivaldeki unutulmaz performansına yakından bir bakış niteliği taşıyan; aynı zamanda Amerika tarihindeki siyahi üniversitelere bir saygı duruşunda bulunan 'Homecoming: A Film by Beyonce'nin çekimleri sekiz ay sürmüş. Filmin yönetmenliğini ise şarkıcının kendisi üstleniyor. Belgesel, ikizlerini dünyaya getirdikten sonra sahnelere dönen Beyonce'nin, bizzat kendi seçtiği 150'den fazla kişiden oluşan ekibiyle beraber ezber bozan performansı için geçirdiği detaylı hazırlık sürecini anlatıyor. Filmde özellikle performans kısımları tam bir görsel şölen. 'Homecoming', soundtrack'i ile de Beyonce hayranlarını mutlu edecek.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA