Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FUNDA KARAYEL

Sen sus müzeler konuşsun

İstanbul Modern, dünyada öncü rol üstlenen müzelerin yöneticilerini 2012'den bu yana Türkiye'de ağırlıyor. Müzeler Konuşuyor etkinliğinin bu yılki konuğu Fransa'ydı. Herkes sustu, Fransa müzeleri konuştu. Güncel müzecilik alanında çok yönlü iletişim platformu oluşturan Müzeler Konuşuyor serisine; bugüne kadar ABD, Birleşik Krallık ve Almanya'dan müze ve sanat kurumu yöneticileri katıldı ve izleyicilerle deneyimlerini paylaştı. Diğer ülkelerin sanatta neler planladığını bilmek ve tecrübelerinden faydalanmak için güzel bir etkinlik oldu. Fransa'dan Diane Dufour, 2013'te, Avrupa çapındaki 30 müzenin projelerini paylaşıp fikir alışverişi yapabileceği Curator's Day adıyla bir platform da kurgulamıştı. Mesela bunu Türkiye'ye nasıl uyarlayabiliriz? Bir birlik olunsa ne güzel olmaz mı? Ne dersiniz sanat dünyası?

İşte Yalovalı Baran
Türkiye'nin yeni genç sesini belirlemek üzere bu yıl ikincisi düzenlenen Vodafone FreeZone Son Ses Online Müzik Yarışması sonuçlandı. Yarı finalde oylama yapan jüri üyelerinden biri olarak, yarışmaya özellikle İstanbul dışından katılanlara ayrıca bakmıştım. Ve Yalova'dan Baran'ı çok beğenmiştim. İşte o Baran, büyük finali Yalova'dan kazanmış. Müzik dünyasının yeni yeteneği Baran Sertkaya, yolun açık olsun.

İstanbul'a da bu havalimanı yakışırdı
Hiç Hiç uyumamış bir halde Karadağ'a (Montenegro) gitmek için İstanbul Havalimanı'ndayım. Alanı canlı canlı ilk görüşüm... Herkes gibi ben de 'Ne kadar büyük Allah'ım! Kaybolmayayım ne olur' diyerek içeri girdim. İlk dakikadan itibaren uykusuzluk kalmadı, güzellikten başım döndü. Öyle ihtişamlı ki; İstanbul'a da bu yakışırdı gerçekten. Türk Hava Yolları'nın Business Lounge'ı da çok güzel, hizmet kalitesinde çıtayı çok yükseklere koymuş. Benim gibi hiç uyumayanlar için uyku yerleri de var, yani her şey düşünülmüş. İstanbul Modern koleksiyonundan bir seçki de, dış hatlar Türk Hava Yolları özel yolcu salonunda görülebiliyor. 16 sanatçının 38 yapıtı, özel bir bölümde sergileniyor. THY ve İstanbul Modern işbirliğiyle geliştirilen proje kapsamında, koleksiyon seçkileri yılda üç kez yenilenecek. Sergide 20'nci yüzyıl başı manzara resmi geleneğinden, 1950'li yıllardan soyut resimlere kadar birçok örnek yer alıyor. Seçkide özellikle Nejad Melih Devrim, Abidin Dino, Neş'e Erdok, Bedri Rahmi Eyüboğlu ve Fahrelnissa Zeid'in yapıtları gerçekten görülmeye değer. THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı'nın da dediği gibi, ayrıcalıklı seyahat deneyimimize sanatsal bir dokunuş eklendi. Dilerim, ileride sergi alanı daha da büyür, hatta iç hatlarda da olur, biz de zamanımızı bol bol sanatla geçiririz.

Bakış, duruş ses şahane!
Geçenlerde bir arkadaşım, "Bu kızı mutlaka dinlemelisin" deyip Youtube'da bir klip açtı. "Bakış, duruş, ses, her şey şahane. Aynı Gülşen'e benziyor" dedim. "Zaten yeğeni" dedi. Meğer herkesin konuştuğu, Gülşen'in yeğeni Ezra'nın yeni single'ı 'Avaz Avaz'ın klibini izliyormuşum. Sözü, müziği ve aranjesi Can Tosun imzalı 'Avaz Avaz'ın klibi de çok güzel olmuş. Klip, Ramazan Arslankaya'nın yönetmenliğinde çekilmiş. Ezra, bir dönem Edis'in de vokalistliğini yapmış. Sonra kendi şarkısı için çalışmalara başlamış ve çok iyi yapmış. Dinlemesi çok keyifli. Özetle; benim gördüğüm Ezra, teyzesine güzel çekmiş ve yeğenliğin hakkını sonuna kadar veriyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA