Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FUNDA KARAYEL

Gişede başarısız olan filmin devamı neden çekilir?

2009-2011 arasında yayınlanan 'Geniş Aile'nin beyazperde macerası tüm hızıyla devam ediyor. 2015'te vizyona giren 'Geniş Aile: Yapıştır', 718.521 kişi tarafından izlenerek hatırı sayılır bir gişe başarısına sahip olmuştu. Hız kesmeden 2016'da yapılan ikinci film 'Geniş Aile: Her Türlü' ise 197.144 kişi tarafından izlenerek gişede hüsrana uğramıştı. Serinin üçüncüsü 'Geniş Aile: Komşu Kızı' ise 2 Ağustos'ta vizyona girecek. Peki gişede başarısız olan bir filmin devamı neden çekilir? Sanırım risk almayı seven bir yapımcı. Hem filmini Ağustos'ta vizyona sokuyor, hem de gişesi garanti olmayan bir devam filmine imza atıyor. Umarım biz yanılırız.

Mahalleden arkadaşlar beyazperdede
Mizahını özlediğimiz Selçuk Aydemir, 'Mahalleden Arkadaşlar' kitabının beyazperde uyarlamasıyla izleyici karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Film, kitapta olduğu gibi herkesin özlemini çektiği 90'larda geçiyor. Küçükçekmece'nin küçük bir mahallesinde kendisine idol olarak gördüğü 'mahallenin reisi' 'İsmet'in çetesine girmek isteyen 'Selçuk'un, bu uğurda iki arkadaşıyla birlikte çete kurup mahallenin altını üstüne getirmesinin mizah dolu hikayesini izleyeceğiz. Aydemir, izleyiciye Ocak 2020'de 90'larda bir zaman yolculuğu vâdediyor.

Enes Batur'a tavsiyem var
'Enes Batur Hayal mi Gerçek mi?' filminin devam halkası olan 'Enes Batur Gerçek Kahraman', büyük umutlarla vizyona girmişti. İlk filmin üç günlük izleyici sayısı 454 binken, ikinci film ilk üç günde 84 bin kişi tarafından izlenerek hüsrana uğradı. İlk filmin Ocak'ta vizyona girmesinin avantajı var ama bu kadar düşüş normal değil. Enes Batur, 1.5 yılda hayranlarıyla iletişimi nerede kopardı? Batur'u ilk filmde yalnız bırakmayan takipçileri, ikinci filmde nereye kayboldular? Enes Batur, senaryo yazarken bunun üzerine de bir ara düşünmeli ve takipçilerinin gönlünü derhal almalı; aksi takdirde üçüncü film çekilmez.

Akıl hastanesinde bir aşk hikayesi
'Hercai' dizisinin yıldızı Ebru Şahin ile İsmail Hacıoğlu, 1980'li yıllarda geçen dram filmi 'Şuursuz Aşk' için önümüzdeki günlerde kamera karşısına geçecek. Son dönemin en parlak isimlerinden olan Ebru Şahin, akıl hastanesinde tedavi gören 'Menekşe' rolüyle izleyici karşısına çıkacak. Hacıoğlu ise 'Yusuf' adlı engelli bir simitçiyi canlandıracak. Umut Ertek'in yönetmen koltuğuna oturduğu filmde, Nazan Kesal 'Refiye', Burcu Kara ise 'Doktor Sezen' karakteriyle sinemaseverlerle buluşacak. Çekimler 24 Haziran'da başlayacak.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA