Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FUNDA KARAYEL

Baba-kız öyküsü ağlatacak

2013 yapımı Güney Kore filmi 'Miracles in Cell no. 7' filmini izleyip de ağlamayan herhalde yoktur. İzlemediyseniz hemen izleyin çünkü bugünlerde bu filmin 'Yedinci Koğuştaki Mucize' adında Türk versiyonu çekiliyor. 80 milyon dolar gişe hasılatına ulaşan Kore filminin şimdiden Türkiye'de yeni sezonun en ağlatacak ve iş yapacak filmlerinden biri olacağı konuşuluyor. Filmin orijinalinde kızını çok seven zihinsel özürlü bir babayı Ryoo Seung-Ryong canlandırırken, Türk versiyonundaki 'Memo' adındaki babayı Aras Bulut İynemli oynayacak. 'Memo'nun kızına ise Nisa Sofiya Aksongur hayat verecek. Lanistar Media ve Motion Content Group imzası bulunan 'Yedinci Koğuştaki Mucize' filminin oyuncu kadrosunda Celile Toyon, İlker Aksum, Mesut Akusta, Deniz Baysal, Yıldıray Şahinler gibi isimler de yer alıyor.

ZORLAYACAK BİR ROL
'Yedinci Koğuştaki Mucize', 7 yaşındaki kızıyla aynı zeka seviyesine sahip olan bir babanın dramatik hikayesini konu alıyor. Psikolojik açıdan oyuncuyu çok zorlayacak sahnelere sahip olan filmde baba-kız sahneleri eminim çok ağlatacak. Filmin yönetmenliğini ise 'Kaybedenler Kulübü', 'Martıların Efendisi', 'Mahmut ile Meryem' ve 'Devrim Arabaları' gibi filmlere de imza atan Mehmet Ada Öztekin üstleniyor.

TRENDE GEÇEN BİR KADIN-ERKEK HİKAYESİ
Usta yönetmen Ozan Açıktan, iki yıl önce çekilmesi planlanan 'Tren' filmi için tekrar harekete geçti. Açıktan'ın, senaryosunu İsveç yapımı bir sinema filminden esinlenerek yazdığı filmde hikaye, tren vagonunda geçiyor. Bir kadın ve bir erkeğin yolculuk hikayesini beyazperdeye taşıyacak filmin başrolünde Beren Saat'in olacağı konuşulurken sonrasında Dilan Deniz Çiçek ile anlaşılmış. Çiçek'in sinemadaki ilk başrolünün Ozan Açıktan imzası taşıması büyük şans. Açıktan; daha önce 'Aile Arasında', 'Annemin Yarası', 'Silsile', 'Sen Kimsin?', 'Çok Filim Hareketler Bunlar' filmleri ile birçok reklam filmini yönetti. 'Tren'i de merakla bekliyoruz.

OSCAR, APPLE FİLMLERİNE NE DİYECEK?
New York Post'un haberine göre; Apple, filmleriyle Akademi Ödülleri'ne sahip olmak için strateji üretmenin peşindeymiş. Geçen yıl Netflix'te gösterime sunulan 'Roma' filmi, Akademi Ödülleri'nde Yabancı Dilde En İyi Film ve En İyi Yönetmen ödüllerinin sahibi olmuştu. Daha çok ödül toplaması beklenen film, birçok Akademi üyesi tarafından Netflix filmi olduğu için vetolanmıştı. Apple'ın da Netflix gibi filmlerini Akademi benzeri prestijli ödüllere sunmayı hedeflediği ancak Akademi'nin buna nasıl bir tepki vereceği konuşuluyor. Apple, altı tane düşük bütçeli film üzerinde çalışıldığını açıklamıştı. Apple, bilindiği gibi J.J. Abrams ve Steven Spielberg gibi önemli isimleri platformuna çekmişti. Şimdi ise altı yeni film için yüksek standartlı yönetmenlerle anlaşmaya çalışıldığı söyleniyor. Sonbaharda açılışını yapacak Apple+'ta yer alacak projeler arasında; Jennifer Aniston ve Reese Witherspoon'u buluşturan 'The Morning Show', Jason Momoa ve Alfre Woodard'ın oynadığı 'See' ile Ron Moore tarafından ekrana taşınan uzay filmi 'For All Mankind' da var.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA