Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FUNDA KARAYEL

Karantinada bekarlar evlenmek evliler boşanmak istiyor

Tüm dünya sonunun nereye varacağını bilmediği bir pandemiyle karşı karşıyayken karantina günlerimize devam ediyoruz. Sosyal izolasyonumuzda sosyal bir adalet söz konusu, kimse kimseden farklı bir hayat yaşamıyor. Kimi tek başına evinde yalnız, kimi ailesiyle geçiriyor bu günleri. Sosyal medyada, karantinada tek başına hayatlarını idame ettirememe korkusuyla yüzleşenlerin isyanı dikkatimi çekiyor. Bekarlar evlenmek, evliler boşanmak istiyor sanki bu günlerde. Bekarlar, 'Biri daha olsaydı, birlikte aşsaydık şu günleri' diyor, evliler 'Yeter artık, bitsin şu karantina'... Doyumsuzluklara, kıymet bilmemelere, her şeyi çabuk tüketmelere bir ders var bugünlerde.

SOSYAL ARAŞTIRMA
Bekarların şu günlerdeki isteği yalnızlık psikolojisinin yarattığı korkuyla geçici olarak hissedilen bir durum belki de bilemeyiz ama ayrılıklar, olayların ilk patladığı Çin'de resmi daireler açılır açılmaz rekor bir sayıyla ortaya çıktı. Peki Türkiye'de durum ne? 'Karantinada kalan çiftlerde gerçekten aile içi şiddet arttı mı? Başlıktaki önermeye katılıyor musunuz?' diye sosyal bir araştırma yaptım.

SİZ DE YAZIN
House party aplikasyonunda günlük toplu buluşmalarımı gerçekleştirirken, önce evli arkadaşlarımla konuşuyorum 'Evde durum ne?' diye. Hepsi birbirinden dertli, o onu şikayet ediyor o ötekini. Toplu konuşmadan çıkıp karantinasını yalnız geçiren bir grupla buluşuyorum, 'Yeter, evlenmek istiyorum, hayat böyle geçmez' diyorlar. Özetle hepsi başlıktaki önermeye katılıyor. Sahi insan zor zamanlar yaşadığında bir destek arıyor kendine. Karantinasını yalnız geçiren bekarlar, şiddetli geçimsizliği olan çiftler; başlıktaki önermeye katılıyorsanız da katılmıyorsanız da nedenleriyle beraber funda.karayel@sabah.com.tr adresine mail atın, hikayenizi bu köşede yayınlayalım.

Eski sevgiliye karantina bahanesiyle mesaj atar mısınız?
Karantina birçok kişinin ayrılığına sebep olurken; yalnızların evlenmek istemesine, birçok kişinin de eski sevgiliye mesaj atmasına neden olmuş da haberimiz yok. Eski sevgiliye bu bahaneyle 'İyi misin?' diye mesaj atmak iyi niyet göstergesi mi, fırsatçılık mı? Durup dururken eski sevgilimden neden mesaj alıyorum, cevap atsam bir dert, atmasam bir dert denildiği durumdayım.

TEPKİLER İNANILMAZ
Mesaja 'İyiyim, güzel geçiyor, senin nasıl?' diye sormadan kısa kesip cevaplıyorum. Bu konuya bakış açımı anlatan 'Pandemi eski sevgilinize mesaj atmak için iyi bir mazeret değildir' yazısını da sosyal medyamda paylaşıyorum. Herkes cevap olarak eski sevgilisinden aldığı mesajları yollamaya başlıyor bir anda. Kimi 'Bu ne saçmalık?' diye durumu benim gibi değerlendirirken, kimisi 'İyi misin demek şimdi mi aklına geldi?' diye sinirlendiğini söylüyor, kimi durumdan mutlu, beni eleştiriyor. Karantinaları birleştirmek isteyenler, hemen görüntülü konuşmaya geçenler, 'Meseleyi bahane olarak görmüyorum, demek ki zamanında hayatına dokunmuşum' diye ele alanlar, 'Fotoğraflarını beğendim, o da beğenince 'İyi misin, karantina nasıl geçiyor?' diye sordum diyenler... Özetle sonuçlar inanılmaz. Sizce eski sevgiliye mesaj atmak fırsatçılık mı yoksa iyi niyet mi? Yoksa 'Ne var ki! Yalnızlık işte, durum psikolojisi idare edin' mi? Fikirlerinizi yazın tartışalım.

Ünlü isimler ilaç önermesin...
Ülkenin herkes tarafından takip edilen isimleri, şu günlerde ilaç önermeye başladı. Biri ruhsatsız sahte bir vitamin hapının koronavirüse iyi geldiğini söyleyerek reklamını yapıyor, diğeri başka bir ilaç öneriyor, 'Virüse karşı korur' diyor. Örneğin, Zülfü Livaneli kalkmış bir ilaç öneriyor. İnsanlara yardım ettiğini düşünüyor belki de ancak yaptığının cinayete eşdeğer olduğundan haberi yok.

UZMANLAR ÖNERSİN
Seda Sayan, "Bu ilaç eczanede satılıyor" diyor, Eczacılar Odası'ndan yalanlama geliyor. Ürünün toplatılması isteniyor. Ayrıca ürünü satan firmanın adresinde 'yalan dolan mahallesi' yazması inanılır gibi değil. Aralarında Şeyma Subaşı, Seray Sever, Seren Serengil, Ebru Akel, Perihan Savaş gibi aklı başında isimler var. 'Ben neyin reklamını yapıyorum?' diye bakmaz mısınız hiç... Şu günlerde hele, gerçekten olacak iş değil. Artık ilaç, vitamin, her ne önerilecekse de ünlüler tarafından değil, sadece ama sadece uzmanlar tarafından önerilmeli.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA