Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FUNDA KARAYEL

Demir kadın Neslican’ın hikayesi yakında beyaz perdede

Kanserle mücadelesi tüm Türkiye'yi ağlatan, geçtiğimiz yıl kaybettiğimiz Neslican Tay'ın hayat hikayesi beyazperdeye uyarlanıyor. 'Demir Kadın' lakabıyla anılan güçlü kadın, üç kez yakalandığı kansere karşı ilham veren bir mücadele göstermiş, bir ayağını kaybettikten sonra bile hep hayata meydan okumuştu. Tay, maalesef dördüncü kez tekrarlayan hastalık karşısında, henüz 20 yaşındayken aramızdan ayrıldı. Filmin adının 'Demir Kadın Neslican' olacağı konuşuluyor. Çekimlere, Neslican'ın doğum günü ve aynı zamanda Tıp Bayramı olan 14 Mart 2021 tarihinde başlanması planlanıyor.

NBC'nin yeni
filmi: Kuru Otlar Üstüne
Dünyaca ünlü yönetmenimiz Nuri Bilge Ceylan'ın merakla beklenen yeni filmi 'Kuru Otlar Üstüne', 2022'de izleyici ile buluşacak. Film; 12 Punto TRT Senaryo Günleri'nde bu yıldan itibaren her yıl Türkiye sinemasının ustalarından birine verilecek Ustaya Saygı TRT Ortak Yapım Ödülü'ne layık görülen ilk yapım olmuştu. Daha sonra 2020-2 Sayılı Sinema Destekleme Kurulu Kararı'yla Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan 2 milyon TL yapım desteği aldı. NBC'nin yeni filminden ilk detaylar Avrupa basını aracılığıyla duyuruldu. Habere göre, Arte France Cinema seçim komitesi (Olivier Pere başkanlığında), dört projenin ortak yapımını ve ön alımını yapmayı tercih etti. Bunlardan en önemlisi de Fransızca 'Les Herbes Seches' olarak anılan 'Kuru Otlar Üstüne' filmi. Önümüzdeki yıl Türkiye'de çekilecek ve başrollerinde Deniz Celiloğlu, Merve Dizdar, Musab Ekici'nin yer aldığı film, İstanbul'a tayin olma umuduyla Anadolu'nun ücra bir köyünde zorunlu hizmetini tamamlayan genç ve bekar bir öğretmen olan 'Samet'i konu alacak. Umduğu görevlendirmeyi alamayan 'Samet'in, batmış göründüğü acımasız hayatından kurtulma umutları da iyice azalacak. Fakat kendisi gibi bir öğretmen olan 'Nuray'la karşılaşması, karanlık düşüncelerinin ve endişelerinin üstesinden gelmesini sağlayacak. 2022 yılında gösterimde olacağı bildirilen filmin, her zamanki gibi Mayıs ayında yapılacak Cannes Film Festivali'nde prömiyer yapması bekleniyor.

Festivaller yarı
çevrimiçi yarı salonlarda gerçekleşiyor
Pandemi nedeniyle sinema dünyasındaki değişimlere her geçen gün yenisi ekleniyor. Örneğin film festivallerinin birçoğu ertelenirken, bazıları da çevrimiçi yolculuğuna devam ediyor. 39. İstanbul Film Festivali bunlardan biri. Festival, 9-20 Ekim arasında hem çevrimiçinde hem de yeniden sinema salonlarında izleyicilerle buluşacak. Uluslararası yarışma filmleri, yalnızca filmonline.iksv. org üzerinden izlenebilecek. Covid-19 önlemleri doğrultusunda filmler için gişelerden basılı bilet alınamayacak, satış işlemleri yalnızca biletix.com adresi üzerinden yapılacak. Çevrimiçi gösterimlerin biletleri de yalnızca filmonline.iksv.org adresinden, 2 Ekim Cuma saat 10.30'dan itibaren alınabilecek. Şimdiden telefonlarınızın alarmını bu saate göre ayarlayın çünkü bilet kalmıyor. Antalya Altın Portakal Film Festivali de çevrimiçi etkinlikleri ile tüm Türkiye'ye ulaşacak festivallerden oldu. Altın Portakallı Filmler seçkisi MUBI'de izleyici ile buluşurken, sinemacılarla gerçekleştirilen söyleşiler de festivalin sosyal medya hesaplarından yayınlanacak. 3-10 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek 57. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin çevrimiçi etkinlikleri ile festival coşkusu tüm Türkiye'ye yayılacak.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA