Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HAKAN UÇ

Merve Özbey’den sınav gibi konser

Türk pop dünyasının yeni jenerasyon kadın vokalleri arasında keyifli bir rekabet var. İrem Derici, Derya Uluğ, Ece Seçkin, Hande Ünsal ve Merve Özbey, yaptıkları işlerle birbirlerini zorluyorlar. Bu isimler arasında yer alan Merve Özbey, özellikle son bir yılda tatlı bir ivme yakaladı. 'Yıldız Tilbe'ye Saygı' albümünde seslendirdiği 'Vuracak'la çıtayı bir üst seviyeye taşıyan Özbey, geçtiğimiz hafta ilk Bostancı Gösteri Merkezi konserini verdi. Sahnesinden övgüyle bahsedildiği için ben de hemen atlayıp konserine gittim. Öncelikle şunu belirtmeliyim ki; Merve zoru başarmış. Bu kadar hazır olmasına rağmen bu konser için sabretmiş. İnanılmaz bir repertuvara sahipti.

Dikkat çeken kısım ise şuydu; Merve, 'Benim' diyen şarkıcıların bile okuyamayacağı sınav niteliğindeki birkaç şarkıyı, art arda ve kusursuz şekilde söyleyerek sınavı tam puanla geçti. Mesela Şebnem Ferah şarkılarını her babayiğit okuyamaz ama o, 'Sigara'yı çok iyi yorumladı. Levent Yüksel'in 'Tuana' şarkısı da zor bir şarkıdır, Merve, bu şarkıyla adeta konsere imza attı. Sesi iki oktav olmayan insanların 'star' diye gezdiği günümüz dünyasında, bu ufak tefek kız resmen sesiyle şov yaptı. Söylediği türkülerden, arabesk şarkılardan bahsetmiyorum bile. Ben Merve'yi canlı dinlediğim için gerçekten mutlu oldum ve "İyi ki konserine gitmişim" dedim. Siz de bir fırsat bulun, izleyin; dediklerimi daha iyi anlayacaksınız.

Sen hep şarkı söyle Hande
Sizlere 24 yaşındaki gencecik, pırıl pırıl sesli Hande Mehan'dan bahsetmek istiyorum. Adını birçoğunuzun belki de ilk defa duyduğu bu müzik aşığı, YouTube'da seslendirdiği şarkılarıyla reklamsız-tanıtımsız milyonlara ulaşmayı başarmış bile. Öyle temiz bir sesi var ki, beni de kısa sürede kendine çekti. Diyarbakır'da doğan ve zamanla kendi müziğini yapmaya başlayan Hande Mehan, özellikle 'Olur Ya' şarkısını öyle güzel okumuş ki! Şimdi daha ileriye git Hande. Daha da ilerilere. Susma, hep şarkı söyle. O kadar çok şarkı söyle ki, seni tüm Türkiye, hatta dünya duysun. Senin gibi sesi ve müziği tertemiz olan müzik aşığı gençlere ihtiyacı var bu sektörün. Yolun açık olsun.

Bu klibi izleyin
Cem Belevi, 'Bundan Sonra' adlı maksi single'ını hayranlarıyla buluşturdu. Cem, bu piyasada daha da ilerleyeceğini düşündüğüm bir isim. O, iyi bir yorumcu olmasının yanı sıra, besteleriyle ve oyunculuğuyla da öne çıkan bir sanatçı. Belevi, 'Bundan Sonra'nın klip çekimlerinde Nilay Deniz ile birlikte kamera karşısına geçti. Yönetmen arkadaşım Erdi Sevinç'in muhteşem kompozisyonu ile çekilen klip, görsel bir şölen sunuyor.

İmirzalıoğlu kimleri dinliyor?
Ünlü oyuncu Kenan İmirzalıoğlu ile geçtiğimiz günlerde konuştum... İmizalıoğlu, şu sıralar çok sık dinlediği şarkıları benimle paylaştı. Bakalım siz ünlü oyuncunun şarkı listeni nasıl bulacaksınız...

1- Kime Crimson/Epitaph

2- Ten Years After/Nowhere to Run

3- Led Zeppelin/Whole Lotta Love

4- John Coltrane/Blue Train

5- Erkan Oğur/Bir Ömürlük Misafir

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA