Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HAKAN UÇ

Müzikle dolu geçen yarım asır

Daha önce birçok yazımda da bahsettiğim yaşayan efsane Selda Bağcan'ın '40 Yılın 40 Şarkısı' albümünün ikinci serisi, Majör Müzik etiketi ile piyasaya çıktı. Bu özel albümde; sanatta 40'ıncı yılını çoktan deviren ustanın 40 farklı eseri var.

YÜREKTEN...
Albümde, ABD'nin Dünya Müziğinde Efsane 81 Kadın Şarkıcı ile İngiltere'de Rolling Stones Dergisi'nin 100 Yılın En İyi 100 Kadın Vokali listelerinde yer alan sanatçının kariyerinin kronolojik olarak anlatıldığı bir bölüm de var.
Bağcan'ın Türkiye'yi de aşan ününün en önemli göstergelerinden biri, uluslararası medyada da sıkça yer alması. Bağcan bir röportajında sesinin benzersizliğinin şarkılarını yürekten söylemesinden kaynaklandığını söylüyor. Ne güzel bir yorum değil mi? Yürekten... Dünyada bu kadar tanınmasını internet kullanımının artmasına bağlayan usta, esprili bir yorumla da son noktayı koyuyor: "İnternet 1970'lerde olsa ve bu kadar yaygın kullanılsa ben aya çıkmıştım."
Bağcan'ın hayranları arasında 'Yüzüklerin Efendisi'nin dünyaca ünlü oyuncusu Elijah Wood da yer alıyor.
Gelelim '40 Yılın 40 Şarkısı' albümüne... Benim de geçmişten beri dinlemekten keyif aldığım şarkıların aynı CD'de toplanması mutluluk verici. Usta, önümüzdeki yıl sanattaki geçireceği 50'nci yılı da şimdiden kutluyor. Müziğe kattığı 50 kıymetli yıl için ben de bir müziksever olarak ona teşekkür ediyorum.

Dikkat çeken bir rock grubu Sufle
Sufle yeni dönemde en çok dikkatimi çeken rock grubu oldu. Ankaralı üç müzisyenden oluşan grup, 'Köprü Altı' cover'ıyla 16 milyon kez izlenmiş. Grup yakın zamanda ne yapacak diye araştırırken Apple Music Türkiye, Sufle ile yakın temasa geçmiş, Karnaval stüdyolarında 'Hissetin mi?' isimli şarkının hem kayıtları hem de klip çekimi yapılmış. Yani yakın zamanda Sufle grubu dijital dünyada daha çok karşımıza çıkacak gibi görünüyor.

SİNEM KOBAL KİMLERİ DİNLİYOR?

1- KID FRANCESCOLI
IT'S ONLY MUSIC BABY

2- NILÜFER YANYA
KEEP ON CALLING

3- ESTHER PHILLIPS
AND I LOVE HIM

4- MORSE
SHAMAN

5- METALLICA
WHEREVER I MAY ROAM

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA