Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İDİLİKANIN MUTFAĞI İDİL ÇİMRİN

Ekonomik sofralar

Herkese merhabalar. İdilika'nın Mutfağı'nda bugün hem çok ekonomik, hem de çok lezzetli bir mönü var.
Sebze püreleri patates püresinin pabucunu dama atıyor. Bildiğimiz klasik patates püresi ya da patlıcan beğendiyi neden başka malzemelerle hazırlamayalım diye düşünerek, bugün patates püresine pancar ekleyerek pembe bir püre elde ettim. Asında yaptığım küçük bir hareketti ancak tabaktaki sonucu çok havalı oldu. Mor lahana ile, doğranmış yeşilliklerle, haşlanmış havuçla yapılan renkli, ıspanaklı, pazılı, nohutlu, kestaneli beğendili püreler üretmeye ne dersiniz? Şık tabaklar hazırlamak hiç de pahalı ya da fazla emek isteyen bir şey değil.
Bence baklava; yufkadan da olsa, el açması da olsa, Laz böreği de olsa, içi bademli muhallebi dolgulu da olsa her sofrada baştacı edilebilecek bir Türk tatlısı.
Ben bugün hemen hemen hepimizin buzluğunda kurtarıcı olarak duran milföylerden ve çok uygun fiyatlara alabileceğimiz fındık içi ile hem pratik, hem de çok uygun bütçeli bir baklava tarifi veriyorum. Evdeki malzemeleri kullanarak, beş dakika hazırlaması, 20 dakika fırınlaması süren bu milföy baklavayı umarım siz de beğenirsiniz. Bugünlük benden bu kadar... Bana istediğiniz zaman idilikaninmutfagi@ sabah.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz. Şimdiden hepinize afiyet olsun. Mutlu sofralarda buluşabilmek dileği ile...

SEBZELİ PATATES PÜRESİ ÜZERİNDE IZGARA TAVUK

Patates Püresi için:
4 adet patates
1 su bardağı süt
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
Yarım adet haşlanmış pancar
1 adet haşlanmış havuç
Tuz

Kekikli Tavuk bonfile için:
4 adet kemiksiz tavuk bonfile
1 yemek kaşığı kekik
Zeytinyağı
2 diş sarımsak
3 yemek kaşığı süt
Tuz

Yapılışı: Patatesleri haşlayıp rendeliyoruz. Haşlanmış pancarı ve havucu da rendeliyoruz. Diğer malzemeler ile karıştırıp hepsini eziyoruz.

Tavuk için: Marine etmek için bütün malzemeyi karıştırıp tavukları en az iki saat sosun içinde dinlendiriyoruz. Ardından tavukları çıkartıp ızgara ediyoruz. Pancarlı patates püresi yatağında servis ediyoruz.

YEŞİL KİNOA SALATASI

1 su bardağı kinoa
1 avuç brokoli
1 avuç yeşillik
Zeytinyağı
1 adet limon
2 diş sarımsak
Tuz
Haşlanmış süt mısır
Közlenmiş kırmızı biber

Yapılışı: Kinoaları 10 dakika haşlıyoruz. Çiğ brokoliyi ve yeşillikleri minik minik doğruyoruz. İçine zeytinyağı, limon sarımsak ve tuz ilave ediyoruz. Yeşil harcı kinoalar ile karıştırıyoruz. Üzerini mısır ve közlenmiş kırmızı biberle süslüyoruz.

BADEMLİ MİLFÖY BAKLAVA

10 adet milföy
1 kase badem içi
1 çay kaşığı tarçın

Şerbeti için:
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
4 damla limon suyu

Yapılışı: Badem içini kırabildiğimiz kadar minik hale gelecek şekilde kırıyoruz. Tarçınla karıştırıyoruz. Oda sıcaklığından bir tık daha soğuk olan milföyün arasına fındık içini serpip rulo halinde sarıyoruz ve dilim dilim kesiyoruz. Yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine diziyoruz. Önceden ısıttığımız 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Şerbet için; Şeker ve suyu kaynatıyoruz. Ocaktan indirmeye yakın limon suyu damlatıyoruz. Soğutuyoruz. Milföy baklavaları çıtır çıtır pişince ilk sıcaklığının çıkmasını bekliyoruz ve şerbetle buluşturuyoruz.

Püf noktası
Arzu ederseniz milföy baklavaları üçgen üçgen kapatabilirsiniz, üzerlerine de fırınlamadan önce yumurta sarısı sürebilirsiniz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA