Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İDİLİKANIN MUTFAĞI İDİL ÇİMRİN

Buyurun yeni yılın ilk brunch’ına...

Herkese merhabalar… Dün gece çok eğlendiniz diye tahmin ediyorum. Yoruldunuz ve güne geç saatlerde yapacağınız bir brunch'la başlamayı hak ettiniz. Bugün size, yılbaşı ruhunu hissetmeye devam edeceğiniz iki çeşit brunch lezzetinden bahsetmek istiyorum. Bir tanesi çıtır krep katları. Tek tek dökülen kreplerin ayrıca fırınlanıp çıtırdatılması ile elde edilen, sadece bir şeyler atıştırmak isteyenler için çok uygun bir pazar lezzeti. Diğeri ise, tarifini yardımcım Fadime Hanım'ın geliştirdiği enfes mısır gevrekli kurabiyeler. Öğleden sonra fırından sıcacık çıkan kurabiyelerin eritilmiş çikolataya ve mısır gevreğine bulanması, ardından çayla bütün aile biraradayken tüketilmesi… Sizi de baştan çıkaracağına eminim!
İngilizce bir kelime olan 'brunch', kahvaltı ile öğle yemeğini birleştiren öğün anlamına geliyor.

İDİLİKA'NIN MÖNÜSÜ
Bilinen serpme kahvaltının bir tık daha çeşitlisi olan brunch'ın içinde olmazsa olmaz Türk kahvaltı lezzetleri de var, kek poğaça, sandöviç ve tatlı çeşitleri de... Brunch gün boyu devam edebilsin diye öğle yemeğine uygun birkaç seçenek de mutlaka sofrada yer alır. Yani anlayacağınız brunch kültürü; karmaşık yapısıyla, biz Türkler'in elinde daha çeşitli, daha alternatifli ve daha karmaşık bir hal almıştır.
Hadi bakalım, İdilika'nın brunch büfesine buyurun…

MISIR GEVREKLİ KURABİYE
200 gr. margarin
1 paket kabartma tozu
1 bardak toz şeker
3 adet yumurta
4 su bardağı mısır nişastası
Aldıgı kadar un
SOS İÇİN:
Çikolata kreması
Ayçiçek yağı
BULAMAK İÇİN:
Rondoda çekilmiş mısır gevreği
YAPILIŞI: Tüm malzeme yoğurulup 175 derece fırında pişirilir. Çikolata kreması yağ ile birlikte eritilir. Pişmiş kurabiyeler önce sosa, sonra mısır gevreğine bulanır.

PANCARLI ÇITIR KREP KATLARI
KREP İÇİN:
1 adet yumurta
1 su bardağı un
1 su bardağı süt
Ayçiçek yağı
Tuz ve şeker
İÇİ İÇİN:
1 kg. pancar
200 gr. beyaz peynir
KIZARTMAK İÇİN:
2 adet yumurta
1 kase ekmek kırıntısı
YAPILIŞI: Krep hamuru hazırlanıp teflon tava ısıtılır, bir kepçe ile dökülüp krepler pişirilir. Pişen krepler çırpılmış yumurta ve ekmek kırıntısına bulanıp tek tek kızartılır. Pancar rendelenip iki diş sarımsak ile zeytinyağında pişirilir. Her katın arasına pancar ve peynir sürülüp kat kat çıkılır.

PÜF NOKTASI
Ben krep yaptığım zaman bolca yapıp aralarına streç sererek üst üste diziyorum ve buzluğa kaldırıyorum. İhtiyaç halinde tek tek çözdürüyorum; çok pratik oluyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA