Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İDİLİKANIN MUTFAĞI İDİL ÇİMRİN

19.90 TL’ye çay saati tarifleri

Bugün İdilika'nın Mutfağı'nda size, yapımı son derece basit, son derece ekonomik, hem de havalı üç adet çay saati lezzeti pişirdim. Pahalı malzemelerle harikalar yaratmak biraz daha kolay olsa da esas maharet, uygun bütçelerle aynı sofraları kurabilmekte bence. Bizim annelerimizin en büyük özelliği, ekonomik sofralar hazırlamak olduğuna göre benim hazırladıklarımdan çok daha ekonomik alternatifleri sizler zaten yapacaksınız.

KEK GİBİ MÜCVER
Mevsimin öne çıkan tüm sebzelerini ezerek, soteleyerek, haşlayarak, içine yumurta, un ve taze yeşillikler ilavesi ile bazen kepçe ile tavada, bazen de fırında kek gibi pişirme konusunda ihtisaslaşmış biri olarak; bu balkabaklı sebzeli fırın mücverim oldukça meşhur.
Tüm paket servis markalarının mönülerinde en çok satanlarda bir numarada adeta.
Size küçük bir püf noktası vermek istiyorum.
Biz daima bu fırın mücveri minik kareler halinde kesip tazeyken buzluğa kaldırıyoruz ve istediğimizde ya da sipariş geldiğinde fırında tekrar ısıtarak o ilk halini yakalamasını, sıcacık ve tazecik tüketilmesini sağlıyoruz.
Siz de bu ya da buna benzer fırın mücverleri dilim dilim dondurabilirsiniz.

ANNEMİN REÇELLİ KEKİ
Mandalina reçelli keki her yediğimde aklıma annemin her doğum günümde bu keki yapması geliyor. Hatırladığım kadarıyla bir çeşit parçalı mandalina şurubu hazırlayıp sıcakken kekin üzerine gezdiriyordu. Ben de bu kokunun peşinden giderek size tarifini yazdım. Şimdiden hepinize afiyet olsun...

NANELİ LORLU TATLI BÖREK

16 adet hazır baklava yufkası
ARASI İÇİN:
150 gr. eritilmiş tereyağı
HARÇ İÇİN:
Yarım kg. tatlı lor
Yarım su bardağı toz şeker
2 çorba kaşığı tarçın
1 avuç taze nane
ARASI İÇİN:
2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
1 yemek kaşığı limon suyu
ÜZERİ İÇİN:
Toz tarçın
Yapılışı: Harcı hazırlarken tatlı lor, toz tarçın ve şekeri bir kasede karıştırıp kenara alıyoruz. Ayrı bir yerde iki adet baklava yufkasını arasına tereyağı sürerek üst üste yerleştirip ortadan ikiye katlıyoruz. Yufkanın dar olan kısımlarına harcı pay edip önce kenarları hafif içe doğru katlıyoruz. Daha sonra sigara böreği gibi sarıyoruz. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine diziyoruz ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana kadar pişiriyoruz. Şerbet için; şeker ve suyu kaynatıyoruz. Ocaktan almaya yakın limon suyu ekleyip ılınmasını bekliyoruz. Sıcak tatlının üzerine ılık şerbeti gezdiriyoruz ve tarçınla süsleyerek servis ediyoruz.

SEBZE DEPOSU MÜCVER

2 orta boy kabak
1 avuç brokoli
1 büyük dilim bal kabağı
1 adet patates
1 adet havuç
4 adet yumurta
Yarım demet dereotu
20- 25 adet maydanoz
8-10 adet yeşil soğan
Un
1 adet kabartma tozu
1 kahve fincanı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Pul biber
Yapılışı: Kabakları soyduktan sonra rendeleyip suyunu sıkıyoruz. Balkabağı, patates ve havucu rendeliyoruz. Yeşillikleri ve brokolileri doğruyoruz. Yumurtları ayrı bir kapta çırpıyoruz. Bütün malzemeleri kek yapıyormuş gibi birleştiriyoruz. Koyu bir kek hamuru elde edene kadar un ilave ediyoruz ve yağlanmış tepsiye döküyoruz. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında pişiriyoruz ve servis ediyoruz.

Püf noktası
Unun miktarını tamamen size bırakıyorum, çok cıvık olmamasına dikkat edin. Turbo olarak pişirirken dışının hızlı bir şekilde çıtırdayıp içinin cıvık kalmaması için sonunda ısıyı düşürün ve içinin pişmesini sağlayın.

MANDALİNA REÇELLİ KEK

1.5 su bardağı toz şeker
3 adet yumurta
Yarım su bardağı ayçiçek yağı
1 su bardağı süt
1 su bardağı taze sıkılmış mandina suyu
1 adet mandalinanin rendelenmiş kabuğu
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı un
1 kahve kaşığı tarçın
ÜZERİ İÇİN:
1 küçük kase mandalina kabuğu reçeli
File badem
Yapılışı: Toz şekerle yumurtaları çırpıyoruz. Yağ ve sütü ekleyip çırpıyoruz. Daha sonra mandalina suyunu ilave ediyoruz. Unu azar azar ilave ederken, kabartma tozunu ekliyoruz. Mandalinanın rendelenmiş kabuğunu kek hamuruna karıştırıyoruz. Yağlanmış kek kalıbına boşaltıyoruz. Önceden ısıtılmış 150 derece fırında 50 dakika pişiriyoruz. Mandalina kabuğu reçelini doğruyoruz ve şerbeti ile birlikte ısıtıyoruz. Sıcak kekin üzerine döküyoruz ve file bademlerle süslüyoruz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA