Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İDİLİKANIN MUTFAĞI İDİL ÇİMRİN

Ucuz malzemeli yemekler

İdilika'nın mutfağında bugün, hemen hepinizin kolaylıkla bulabileceği malzemeler ile sofra hazırlıyorum. Kağıt kebabını bilirsiniz; çoğunlukla dana ya da kuzu eti ile yapılır. Ancak devir ekonomi devri; bu yüzden ben bugün tavuk etli bir kağıt kebabı yaptım sizler için.
Yanında da bereketini ve lezzetini artırdığım sebzeli arpa şehriye pilavı var. Tatlı olarak ise vişne pelteli muhallebi yaptım. Ben vişneleri pazardan alıp dondurmuştum, siz farklı meyvelerle de hazırlayabilirsiniz.
Bugünlük benden bu kadar. Bana istediğiniz zaman idilikaninmutfagi@ sabah.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz. Mutlu sofralarda buluşabilmek dileği ile.

HAVUÇLU BİBERLİ ARPA ŞEHRİYE PİLAVI

MALZEMELER
1, 5 su bardağı arpa şehriye
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tane kırmızı biber
3-4 tane köy biberi
1 adet orta boy havuç
1 adet ufak boy kurutulmuş acı biber
Yarım yemek kaşığı domates salçası
Yarım yemek kaşığı biber salçası
Tuz
2 bardak sıcak su

YAPILIŞI: Öncelikle havucu yıkayıp rendeliyoruz. Biberleri de yıkıyoruz, tohumlarını ayıklayıp halka halka doğruyoruz. Bir tencerede tereyağ ve zeytinyağını ısıtıp biberleri hafif kavuruyoruz. Acı biberi de ufalayıp ekliyoruz. Rendelenmiş havuçları ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. Salçaları ekliyoruz, kokusu çıkana dek kavuruyoruz. Ardından şehriyeleri ekliyoruz. Tüm malzemeyi bir süre daha kavuruyoruz ve tuzu ekliyoruz. Ardından sıcak suyu katıyoruz. Kısık ateşte suyunu çekene dek pişiriyoruz.

VİŞNE PELTELI MUHALLEBI

MALZEMELER
PELTE İÇIN:
2 su bardağı vişne
2 su bardağı su
2 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı nişasta

MUHALLEBI IÇIN:
4 su bardağı süt
2 yemek kaşığı nişasta
3 yemek kaşığı un
4 yemek kaşığı toz şeker
1 paket vanilya

YAPILIŞI:Vişneleri, su ve şekerle kaynatıyoruz. Ocaktan alıp suyunu süzüyoruz, süzülen suyu tekrar ocağa koyuyoruz. Nişastayı su ile açıp kaynamakta olan vişne suyuna ekliyoruz. Sürekli karıştırarak, kıvam alana kadar pişiriyoruz. Soğuyup katılaşmadan kaselere döküyoruz. Muhallebi için; tüm malzemeyi iyice çırpıyoruz, muhallebi kıvamı alıncaya kadar sürekli karıştırarak pişiriyoruz. Pelte dökülmüş kaselere paylaştırıp buzdolabında bir-iki saat dinlendiriyoruz.

TAVUKLU KAĞIT KEBABI

MALZEMELER

300 gr. kuşbaşı doğranmış tavuk göğsü
2 adet domates (kabuğu soyulup küp küp doğranmış)
1 adet havuç (küp küp doğranmış)
2 adet patates (küp küp doğranmış)
1 adet yemeklik doğranmış soğan
1 su bardağı bezelye (konserve)
1 su bardağı sıcak su
1 yemek kaşığı salça
Tuz
Karabiber
Kırmızı biber

YAPILIŞI: Bütün malzemeyi doğruyoruz. Soğanları zeytinyağında kavurup içine tavuk göğsünü ilave ediyoruz ve suyunu salıp çekene kadar pişiriyoruz. Daha sonra sıcak suyu, salçayı ekliyoruz. Kaynamaya başlayınca içine patatesleri, havucu ve baharatları ekleyip pişiriyoruz. Havuçlar yumuşadığı zaman bezelyeyi ekleyip biraz daha pişiriyoruz. Fırın tepsimize yağlı kağıdı seriyoruz. Ortasına harcımızı koyup zarf şeklinde kapatıyoruz. Daha sonra ters çevirip altı üste gelecek şekilde fırın tepsimize koyuyoruz. 190 derece fırında pişiriyoruz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA