Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İDİLİKANIN MUTFAĞI İDİL ÇİMRİN

Süzme yoğurtlu tatlılar

İdilika'nın Mutfağı'nda bugün, süzme yoğurdun tatlılardaki kullanımlarına yer veriyorum. Süzme yoğurt, kremsi kıvamı ile bulunduğu yere hem nefis bir lezzet katıyor, hem de yoğun bir kıvam veriyor. Normalde yoğurt kullandığıım yerlerde çoğunlukla süzme yoğurt kullanmayı tercih ediyorum. Bugün de sizlere vaktim olmadığı zamanlar için tam 5 dakikada hazırladığım nefis bir süzme yoğurtlu tatlı, süzme yoğurtlu cheesecake ve süzme yoğurtlu muhallebi tarifi verdim. Üzerlerini evdeki malzemelerle yapacağınız soslarla süsleyebilir ya da reçelle servis edebilirsiniz. Bugünlük benden bu kadar. Bana idilikaninmutfagi@ sabah.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz. Mutlu sofralarda buluşabilmek dileği ile...

SÜZME YOĞURTLU 5 DAKİKA TATLISI

YAPILIŞI: Toz şeker, süzme yoğurt ve labne peynirini karıştırma kabına alıyoruz ve mikserle çırpıyoruz. Ardından kedidillerini hazırladığımız karışıma arkalı önlü batırıyoruz ve borcama diziyoruz. Toplamda iki kat olacak şekilde aynı işlemi uyguluyoruz. Ardından tatlıyı dinlenmeye bırakıyoruz. Üzerini istediğimiz gibi süsleyebiliriz.

MALZEMELER
2 paket kedidili
1 su bardağı toz şeker
1 kutu süzme yoğurt (900 gr.)
1 kutu labne peynir (300 gr.)

SÜZME YOĞURTLU MUHALLEBI

YAPILIŞI: Süt ve şekeri küçük bir tencerede kaynatıyoruz. Nişastayı çok az su ile karıştırarak akıcı kıvama getiriyoruz. Daha sonra sütlü karışıma ilave ederek saat yönünde hızlıca karıştırıyoruz. Hazırladığınız bu karışımı hafif soğuttuktan sonra içine yoğurt ilave edip karıştırıyoruz. Süsleyerek servis ediyoruz.

MALZEMELER
1 su bardağı süt
2 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı nişasta
1 çay bardağı süzme yoğurt
2 yemek kaşığı böğürtlen reçeli

LIMONLU SÜZME YOĞURTLU CHEESECAKE

MALZEMELER
TABANI IÇIN:

1 paket yulaflı bisküvi
1 su bardağı çekilmiş fındık
50 gr. margarin
2 yemek kaşığı süt

KREMASI İÇİN:
300 gr. labne peyniri
1.5 su bardağı süzme yoğurt
3 adet orta boy yumurta
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
3 silme yemek kaşığı un
Yarım yemek kaşığı mısır nişastası
1 adet limonun kabuğu
Yarım limonun suyu
SOSU İÇİN:
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı su
Yarım çay bardağı limon suyu
2.5 silme yemek kaşığı nişasta
5 yemek kaşığı şeker
Limon kabuğu rendesi
1 paket vanilya
1 çay kaşığı zerdeçal

SÜSLEMEK İÇIN:
Limon dilimi
YAPILIŞI: Kelepçeli kabın dibine yağlı kağıt sıkıştırıyoruz. Bisküvileri ve fındıkları rondoda çekiyoruz. Cezvede erittiğimiz margarini ekliyoruz ve kaşkarıştırıp kelepçeli kalıbımızın dibine döküyoruz. Bir bardağın arkasıyla bastırarak tüm tabanı kaplayacak şekilde düzeltiyoruz. Kreması için; tüm malzemeler oda sıcaklığında olmalı. Labne ve süzme yoğurdu geniş bir kapta mikserin en düşük devrinde çırpıyoruz. Şekeri ekliyoruz ve biraz daha çırpıyoruz. İlk yumurtayı ekliyoruz ve karışım iyice bütünleşince diğerini ekliyoruz. Yumurtalar bitene kadar bu şekilde devam ediyoruz. Limon kabuğunu ve suyunu nişasta, vanilya ve unu da ekleyip biraz daha çırpıyoruz. Karışımı kelepçeli kalıba, bisküvilerin üzerine döküyoruz. Kelepçeli kalıbın dış duvarlarını ve altını folyo ile kaplıyoruz. Pişerken çatlama yapmaması için fırın tepsisine tabanı kaplayacak kadar kaynar su döküyoruz ve kelepçeli kalıbı kaynar sulu tepsinin ortasına oturtuyoruz. Önceden ısıtılmış 165 derece fırında 45-55 dakika arası pişiriyoruz. Kenarları sabit, ortası sallanıyorken fırından alıp oda sıcaklığında soğutuyoruz. Limonlu sos için; ilk olarak limonun kabuğunu rendenin ince tarafıyla rendeleyip şekerle ovuyoruz ve vanilya hariç tüm malzemeleri bir tencerede karıştırıyoruz. Sarı renk vermesi için bir tatlı kaşığı zerdeçal ekliyoruz ve ocağa alıyoruz. Kaynayana kadar kısık ateşte pişiriyoruz. Altını kapatınca vanilyayı ekliyoruz. Ilınınca üzerine sosumuzu döküyoruz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA