Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İDİLİKANIN MUTFAĞI İDİL ÇİMRİN

Kurabiye canavarından tarifler

Kurabiyenin oluşumu tamamen şans eseri olarak ortaya çıkmış. Önceki dönemlerde kullanılmakta olan ve bir çeşit termometre görevi gören kurabiyeler; hamur şeklinde hazırlanarak ekmek fırını ve benzeri alanlarda, ekmekleri fırına sürülmeden önce fırının ısınıp ısınmadığını kontrol etme amaçlı yapılmaya başlanmış. Isı ölçmek ve fırının sıcaklığını kontrol etmek için kullanılan kurabiyeler, sonrasında ise ilk olarak M.S. 7'nci yüzyılda çikolatalı ve benzeri şekilde denenmeye başlanmış. Sonrasında ise 17'nci ve 18'inci yüzyılda sürekli olarak değişik şekillerde ve tatlarda üretilerek günümüze kadar gelmiş. Bugünlük benden bu kadar. Mutlu sofralarda buluşabilmek dileği ile...

DAMLA SAKIZLI KURABİYE

MALZEMELER
1 paket damla sakızlı vanilya
1 adet yumurta
100 gr. tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
2 çay bardağı mısır nişastası
1 su bardağı pudra şekeri
Aldığı kadar un
ÜZERI IÇIN:
Pudra şekeri
YAPILIŞI: Yoğurma kabımızın içerisine bütün malzemeyi koyup karıştırıyoruz. Ardından kaşık ile az az un ilavesi yaparak kurabiye hamurunu yoğuruyoruz. Yoğurduğumuz hamuru, elimizle parçalar kopararak yuvarlıyoruz ya da minik kalıplarla kesiyoruz. Kurabiyeleri fırın tepsisine dizip 180 derecede pişiriyoruz. Üzeri çok az pembeleşince fırından alıyoruz. İlk sıcaklığı geçip biraz ılınınca da üzerine pudra şekeri serpiştiriyoruz.

TARÇINLI CEVİZLİ KURABİYE

MALZEMELER
1 çay bardağı pudra şekeri
1 adet yumurta beyazı
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 paket (250 gram) yumuşak margarin
4 su bardağı un
1 çay kaşığı tepeleme dolu tarçın
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
ÜZERI IÇIN:
3 yemek kaşığı pudra şekeri
2 tatlı kaşığı tarçın
YAPILIŞI: Bütün malzemeleri yoğurma kabına koyup yoğuruyoruz. Hamurdan avuç içi kadar parçalar kopartarak yuvarlıyoruz. Kurabiyeleri fırın tepsisine diziyoruz. 160 derece fırında 20-25 dakika pişiriyoruz. Kurabiyeler fırından çıkar çıkmaz, bir kase içinde karıştırılmış pudra şekeri ve tarçın karışımına bulayarak servis tabağına alıyoruz.

KAVALA KURABİYESİ

MALZEMELER
125 gr. margarin
125 gr. tereyağı
1 su bardağı un
1 su bardağı çiğ badem
1 su bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı sıvı yağ
Yarım paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
ÜZERINE:
Bol pudra şekeri
YAPILIŞI: İlk önce bademlerimizi iri çekip tavaya alıyoruz, üzerine bir su bardağı unu ilave ederek kısık ateşte kontrollü olarak beş-altı dakika, rengi dönene kadar güzelce kavuruyoruz. Kavrulduktan sonra geniş bir kaba boşaltıp soğumaya bırakıyoruz. (Tamamen buz gibi soğumuş olması gerekiyor) Yoğurma kabımızın içine yumuşak margarin ve tereyağını alıyoruz. Aslında tamamen tereyağlı olması gerekir, orjinali budur ama ağır olduğu için ben yarı yarıya kullanmayı tercih ediyorum, seven tamamen tereyağı ile yapabilir. Yağların üzerine tüm malzemeyi ve soğumuş bademli un karışımını alarak iyice yoğuruyoruz. Kulak memesi kıvamına gelene kadar un ilave ediyoruz. Hamuru düz bir zeminde açıyoruz. Eğer yarım ay şeklinde kalıplarınız varsa onlarla şekil çıkartabilirsiniz ama yoksa benim gibi su bardağı ile keserek yarım ay şekli verebilirsiniz. Kurabiyeleri yağlı kağıt serilmiş tepsiye diziyoruz, 180 derece fırında kontrollü olarak pişiriyoruz. Fırından çıktıktan sonra soğumasını bekliyoruz. Tamamen soğuyan kurabiyelerin üzerine bol pudra şekeri serperek, çayın ya da kahvenin yanında servis ediyoruz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA