Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İDİLİKANIN MUTFAĞI İDİL ÇİMRİN

Ev yapımı sokak lezzetleri

İdilika'nın Mutfağı'nda bugün, hemen hemen herkesin dışarıda satın alıp yemekten hoşlandığı tavuk döner, şeftalili dondurma ve baharatlı patatesin evde yapılışlarına yer veriyorum.
Biz Türk kadınları çocuklarımıza ve ailemize, sokakta aldığımız bir yiyeceği yedirmeme konusunda çok titiz davranıyoruz. Hatta hepimizin ağız birliği yapmışçasına söylediği bir söz vardır: 'Nerede, nasıl, hangi şartlarda yapıldığını bilmediğim bir yiyeceği çocuğuma yedirmem.' İlla ki nasıl yapıldığını bildiğimiz ve hijyeninden emin olduğumuz yemekleri sunmak isteriz.
İşte bu duyguyla ben de sevilen sokak lezzetlerini evde yapma hevesine kapıldım. Reçeteleri hazırlarken çok eğlendim, umarım siz de evlerinizde denerken aynı şekilde eğlenirsiniz.
Size sağlıklı lezzetleri yazdım. Bugünlük benden bu kadar. Mutlu sofralarda buluşabilmek dileğiyle... Hepinize afiyet olsun.

BAHARATLI PATATES
MALZEMELER
5 adet taze patates
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
1 tatlı kaşığı taze kekik
2 dal biberiye
2 diş rendelenmiş sarımsak
1 çay kaşığı tuz
1 çay
kaşığı karabiber
YAPILIŞI: Kabuklarını soyduğumuz ve elma dilimi şeklinde kestiğimiz patatesleri zeytinyağı, toz kırmızı biber, kekik, biberiye, rendelenmiş sarımsak ve tuz ile karıştırarak harmanlıyoruz.
Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine baharatlı patatesleri yayıyoruz. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında, 25-30 dakika pişiriyoruz.

TAVUK DÖNER

MALZEMELER
1 paket kemiksiz tavuk
1 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı salça
3 çorba kaşığı sıvı yağ
3-4 diş sarımsak
Kekik, karabiber, kırmızı biber, kimyon, tuz
YAPILIŞI: Tavukları çok ince doğruyoruz. Yağ, yoğurt, salça ve sarımsağı karıştırıp baharatları ekliyoruz. Bu sosu, tavuklara iyice yediriyoruz. Tavukları teflon tavada, kısık ateşte pişiriyoruz.

ŞEFTALİLİ DONDURMA

MALZEMELER
Yarım kilo şeftali
3 bardak süt
1 çay bardağı şeker
2 paket toz salep
1 yemek kaşığı pudra şekeri
YAPILIŞI: Süt, salep ve şekeri karıştırıp kaynamaya bırakıyoruz. Kıvam alınca altını kısıp biraz daha koyulaşması için karıştırıyoruz. Koyulaşınca soğumaya bırakıyoruz. Kabuğu soyulmuş şeftalilerin üzerine pudra şekerini ekleyip blendırdan geçiriyoruz. Püre haline gelen şeftalileri iyice soğuyan süte ekleyip çırpıyoruz. Sonra geniş bir kaba alıp buzluğa atıyoruz. Bir saat sonra çıkarıp tekrar blenderdan geçiriyoruz. Bu işlemi beş kez tekrarlıyoruz. Tekrar dondurup kıvamı koyulaşınca servis ediyoruz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA