Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İDİLİKANIN MUTFAĞI İDİL ÇİMRİN

Diline acı biber sürdüren lezzetler

İdilika'nın Mutfağı' nda bugün, dilimize acı biber sürülmesinden çok mutlu olacağımız lezzetlere yer veriyorum. Bir tanesi, marketlerde cam şişelerde satılan meşhur lezzet acı sosun ev yapımı versiyonu. Bir diğeri, ızgara et ve peynir tabaklarının baştacı acı biber reçeli. Son olarak da ister cin biberi, isterseniz de sivribiber ile hazırlanabilecek olan domates soslu acı biber turşusu. Su koyulmadan sadece domatesin suyu ile yapılan, sos kıvamında bir turşu. Kış yemeklerimize keyifle eşlik eder. Kısırın, hamur kızartmasının yanında nefis olur. Küçük sarı biberler çok acı olmadığı için, bir de zaten domatesle harmanlandığı için çok rahat yiyebileceğiniz bir kıvamda olur acısı. Bugünlük benden bu kadar. Bana istediğiniz zaman idilikaninmutfagi@ sabah.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz.

DOMATES SOSLU ACI BİBER TURŞUSU

Biberler yıkayın, suyu süzüldükten sonra saplarını çıkarın ve robottan geçirin. Domatesleri robottan geçirin. İster tam püre yapın, ister biraz daha taneli bırakın. Domatesleri genişçe bir kabın içine alın, biberleri ekleyin. Sirke, şeker ve doğranmış sarımsağı ilave edin. Harcı, dezenfekte edilen cam kavanozlara doldurun ve kapağını kapatın. Turşunuz yedi günde hazır olacaktır.

MALZEMELER
1 kg. küçük sarı acı biber
6-7 diş sarımsak
2.5 kg. oval domates
1 su bardağı sirke
1 su bardağı zeytinyağı
3 kaşık kaya tuzu
1 tatlı kaşığı şeker

ACI BİBER REÇELİ

YAPILIŞI: Küp küp doğradığınız biberleri bir tencereye koyun. Üzerine şekeri ekleyip tencerenin kapağını kapatın ve bir gece bekletin. Ertesi gün suyu ve balı ilave edip kaynatın. Bir süre kaynadıktan sonra limon suyunu ilave edin ve reçel kıvamına gelene kadar kısık ateşte kaynatıp kavanoza koyun.

MALZEMELER
10-15 adet acı biber
10 adet kırmızı kapya biber
1 tatlı kaşığı bal
1 çay bardağı su
1.5 su bardağı şeker
Yarım limon suyu

EV YAPIMI ACI BİBER SOSU

YAPILIŞI: Biberleri yıkayın, saplarını kesin. Büyük kırmızı biberlerin tohumlarını çıkarın. İri parçalar halinde kesin. Temizlenen biberleri tencereye alın, 1 su bardağı su ile tencerenin kapağını kapatın, yumuşayıncaya kadar pişirin. Pişen biberleri, suyuyla birlikte el blenderiyle iyice parçalayın, ardından süzgeçten geçirip cam bir kaba alın. Kabukların ve tohumların ayrıldığından emin olun. Püre haline gelen biberlerin içine tuz, şeker ve sirkeyi ekleyip iyice karıştırın.

MALZEMELER
6 adet iri kırmızı biber
500 gr. ince uzun kırmızı acı biber
2 tatlı kaşığı toz şeker
5 yemek kaşığı elma sirkesi
1 su bardağı su
1/2 çay kaşığı tuz

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA