Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İDİLİKANIN MUTFAĞI İDİL ÇİMRİN

Mutfağımızdaki greçka

Herkese merhabalar. İdilika'nın Mutfağı'nda bugün, sağlık dostu yemekler var. Hayatını mutfağa adamış biri olarak hafif tombiş biriydim ancak artık bu gidişata dur demek istiyordum. Bu kadar yemeğin içinde olunca hafif toplu olmam kaçınılmazdı esasen. Sabah-akşam üretimin tam içerisindeyim ve yemek üretmediğim zamanlarda da yemek kitapları okuyor, yemek dergilerine bakıyor, hiçbir şey bulamazsam yabancı blog'lardan yemek tarifleri çeviriyorum.
Zayıflama programımda zaman zaman kara buğday ile beslendiğim öğünlerim oldu. Bazen karabuğday unu ile ekmek yapıp kahvaltımda yedim, bazen de kara buğdayı salata olarak tükettim. Aslında kara buğday, hepimizin hayatına son senelerde girdi.
Reçetelerimi sizlerle paylaşıyorum; bakın İdilika karabuğdaydan neler yapıyor...
Bugünlük bu kadar. Bana istediğiniz zaman idilikaninmutfagi@sabah. com.tradresinden ulaşabilirsiniz.

KARABUĞDAY KÖFTESİ

MALZEMELER
1 su bardağı haşlanmış karabuğday
1 adet yumurta
1 su bardağı karabuğday ekmeği içi (toz haline getirilmiş)
Yarım su bardağı rendelenip pişirilmiş havuç
Tuz ve karabiber
PİŞİRMEK İÇİN:
1 adet çırpılmış yumurta
1 kase karabuğday unu
1 kase ekmek kırıntısı
Galeta unu
YAPILIŞI: Bütün köfte malzemesini yoğuruyoruz. Köfte şeklini verip önce una, sonra çırpılmış yumurtaya, ardından ekmek kırıntısına buluyoruz. Yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine alıp kızarana kadar, önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz.

PÜF NOKTASI
Karabuğday köftesini kızartırsanız enfes olacaktır.

KARABUĞDAY UNU İLE EKMEK

MALZEMELER
2 su bardağı glutensiz karabuğday unu
Yarım su bardağı mısır unu
1 çay kaşığı karbonat veya yarım paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı ılık su
YAPILIŞI: Bir kaba unu, mısır ununu, tuzu ve kabartma tozunu koyup iyice karıştırıyoruz. Üzerine zeytinyağını ve azar azar suyu ilave edip yoğuruyoruz. Yağladığımız kaba eşit şekilde döküyoruz ya da çok az un ilavesiyle ekmek şeklini veriyoruz. Üzerine elimizle su sürüyoruz. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında bir saat pişiriyoruz. Ekmeğimizi bir süre dinlendirip servis yapıyoruz.

PÜF NOKTASI
Karabuğday ekmeğinin içine ceviz ve incir ilave ederek ağzınıza layık ekmekler yapabilirsiniz.

KARABUĞDAYI TANIYALIM
Dünyadaki en büyük karabuğday üreticisi Çin'dir.
168 gram pişmiş karabuğday, tam 155 kaloridir.
Karabuğdayın diğer ismi greçkadır.
Karabuğday, vejetaryenlar ve veganlar için çok önemli bir bitkisel protein kaynağıdır.
Gluten içermediğinden çölyak hastaları için idealdir.
Bulgurla yaptığınız birçok yemeği karabuğday ile yapabilirsiniz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA