Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İDİLİKANIN MUTFAĞI İDİL ÇİMRİN

Ayşe kızın turşusu

Herkese merhabalar. İdilika'nın Mutfağı'nda bugün, zeytinyağlısından türlüsüne, etlisinden kurutulmuşuna kadar hepimizin çok severek tükettiği taze fasulyeden bahsedeceğim. Bahar ayları geldiğinde ağaçlar çiçek açar, birçok meyve ve sebze yetişmeye başlar. Hele ki mevsim yaza doğru gittiğinde pazarlarda, manavlarda sebze ve meyveler bollaşır, çoğalır. Birçok yemek kolay yapılır ve çabuk pişer. Özellikle taze fasulye yemeği, bamya yemeği, biber dolması gibi yemekler hem pratik, hem de sevilen lezzetler arasındadır.
Bu yemekler hafif olmaları, kilo aldırmamaları gibi pozitif yönlerinin dışında sağlık için de oldukça faydalıdır.
Bugünlük benden bu kadar. Mutlu sofralarda buluşabilmek dileği ile...

YUMURTALI FASULYE
YAPILIŞI: Ayıklanıp yıkanmış taze fasulye, kaynar suda biraz yumuşayana kadar haşlanıp süzülür. Tavaya zeytinyağı koyulur, kıyılan soğanlar hafif pembeleşene kadar kavrulur, pul biber eklenir. Fasulyeler tavaya alınır, tuz serpilir ve 7-8 dakika soğanla beraber kavrulup tereyağı eklenir. Bir kaseye kırılan yumurtalar çatalla biraz karıştırılıp fasulyenin üzerine yayılır. Yumurtalar piştiğinde hazır demektir.

MALZEMELER
1 adet büyük soğan
2 adet yumurta
1 tatlı kaşığı pul biber
1 kahve fincanı zeytinyağı
1 kaşık tereyağı

TURŞU KAVURMASI
YAPILIŞI: İlk olarak turşular üçe bölünür. Sonra salça, soğan, sıvı yağ üçlüsü kavrulur. Kavrulan karışımın içine turşular ilave edilip 15 dakika daha kavrulmaya devam edilir. En son turşuların üzerine pul biber eklenip servis edilir.

MALZEMELER
2 avuç fasulye turşusu
4 diş sarımsak
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı salça
4 yemek kaşığı sıvı yağ
Pul biber
Tuz

FASULYE TURŞUSU

MALZEMELER
2 kg. yeşil fasulye
1 su bardağı üzüm sirkesi
3 baş sarımsak
8 bardak içme suyu
3 yemek kaşığı kaya tuzu
2 adet cam kavanoz
YAPILIŞI: Fasulyeler yıkanıp temizlenir. Büyük boy tencerenin yarısına yakın su doldurulur ve kaynamaya bırakılır. Kaynamaya başladığı zaman fasulyeler azar azar tencereye atılır. Fasulyeler atıldıktan sonra su tekrar kaynayana kadar beklenir, üç dakika sonra fasulyeler sudan alınarak geniş bir tepsiye konur ve soğumaya bırakılır. Sarımsaklar temizlenir. Kavanozun dibine birkaç sarımsak konur. Fasulyeler, aralarına sarımsak serpiştirilerek kavanoza doldurulur. Kavanozların içine içme suyu doldurarak ne kadar su aldığı hesaplanır. Su bir kaba boşaltılır, içine kaya tuzu ve sirke eklenir. Tuz eriyinceye kadar iyice karıştırılır ve tekrar kavanozun içine boşaltılır. Ağzı sıkıca kapatılan kavanoz, kuru ve serin bir yere kaldırılır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA